Tgrt Haber
26 Mart 2022 11:07 - Güncelleme : 26 Mart 2022 14:15

Alman basını, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den sonraki durağını açıkladı

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer edilen ancak geldiği günden bu yana sergilediği performansla beklentilerin altında kalan Mesut Özil, teknik direktör İsmail Kartal ile yaşadığı tartışmadan sonra kadro dışı bırakıldı. Sarı lacivertlilerden ayrılma kararı alan yıldız futbolcunun yeni adresini ise Alman basını duyurdu.

Alman basını, Mesut Özil'in Fenerbahçe'den sonraki durağını açıkladı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının dışında kalıp, Avrupa'da da erken havlu atan Fenerbahçe'de Vitor Pereira'dan sonra göreve getirilen İsmail Kartal takıma neşteri vurdu. Kartal, tartışma yaşadığı Mesut Özil ve Ozan Tufan'ı kadro dışı bıraktı. Özil'in kadro dışı kalması dünya basınında büyük ses getirirken, Alman basınından yıldız futbolcunun yeni adresiyle ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

Mesut Özil'in kadro dışı kalmasını haberleştiren Alman Bild gazetesi, tecrübeli futbolcunun yeni rotasını okuyucularına duyurdu.

ALMAN BASINI YENİ DURAĞINI DUYURDU

Söz konus haberde Mesut Özil'in Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdiği ve ABD'ye transfer olmak istediği belirtildi. Haberin detayında ise Mesut Özil'in MLS kulüpleriyle görüşmelere başlayabileceği iddia edildi.

Haberde "Ocak 2021'de büyük bir törenle başlayan Fenerbahçe ve Mesut Özil masalı artık sona eriyor" denildi.

"HİKAYE SON BULUYOR"

Almanya'nın bir diğer önemli haber sitelerinden Der Spiegel, Fenerbahçe ve Mesut Özil'in yol ayırmında olduğunu iddia etti. Peter Ahrens imzalı haberde "2014 Dünya Kupası şampiyonu Mesut Özil ile Fenerbahçe arasındaki hikaye son buluyor" ifadelerine yer verildi.

Türk asıllı Alman futbolcu, kadro dışı bırakıldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Aslolan Fenerbahçe'dir' dedi.

AZİZ YILDIRIM'DAN MESUT'A MESAJ VAR

Öte yandan Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Aziz Yıldırım'ın kardeşi aracılığıyla Mesut Özil'e mesaj yolladığı öğrenildi. Yıldız futbolcudan takımda kalmasını isteyen Yıldırım, "Sakın çabuk ve yanlış bir karar alma. Ayrılma kararı verme. Seni kovanlar senden önce gidecekler. Sana söz veriyorum" mesajını gönderdi.

ÖZİL AVRUPA'NIN MANŞETİNDE

Kadro dışı kararının ardından Alman basını dışında birçok ülkenin de gündeminde Mesut Özil vardı. İngiliz basınından Mirror Fenerbahçe'nin kararını, "Arsenal'in eski yıldızı Mesut Özil ile takım arkadaşı Ozan Tufan ile kadro dışı bırakıldı" sözleriyle okuyucularına aktarırken, Fransız basınından L'equipe ise Mesut Özil'in Fenerbahçe'de kaptanlık yaptığının altını çizdi ve Arsenal'deki son döneminde olduğu gibi kadro dışı bırakıldığını manşetine taşıdı.

İspanyol basınından AS, eski Real Madrid futbolcusunun son lig maçının devre arasında oyundan alındığını ve A takım kadrosundan çıkartıldığını belirtirken, Portekiz basınında Mais Futebol ise bu sezon 26 maça çıkan Mesut Özil'in kulüpten yapılan açıklama ile kadrodan çıkarıldığını manşetine taşıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...