Tgrt Haber

Andre Onana'yı Altay Bayındır korkusu sardı! Milli Takımı reddedecek

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 20:34 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 20:56
Andre Onana'yı Altay Bayındır korkusu sardı! Milli Takımı reddedecek
Andre Onana,Manchester United,Altay Bayındır

Manchester United'ın tartışılan kalecisi Andre Onana, formasını Altay Bayındır'a kaptırıyor.. Onana, milli takımda oynamayı reddederse FIFA devreye girecek. İşte detaylar...

Manchester United'da sezon başından beri yediği basit gollerle İngiltere'de eleştirilerin odağı haline gelen Andre Onana, son olarak 3-3 sona eren Galatasaray maçında yaptığı hatalarla sabırları taşırdı.

MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILACAK

Andre Onana'nın 13 Ocak-11 Şubat tarihlerinde oynanacak Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun Milli Takımı'na davet edilmesi bekleniyor.

Kamerun'un Afrika Uluslar Kupası'nda iyi bir performans sergilemesi halinde Onana, Manchester United ile Premier Lig ve FA Cup'ta toplam 6 maç kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

ALTAY BAYINDIR KORKUSUNDAN MİLLİ TAKIMI REDDEDECEK!

İngiliz The Sun'ın haberine göre; Kaleyi Altay Bayındır'a kaptırmaktan endişelenen Andre Onana, milli takıma katılmayı reddedebilir.

Böyle bir durumda FIFA'nın konuya el atabileceği ve Andre Onana'nın Afrika Uluslar Kupası boyunca Manchester United adına oynamasının yasaklanabileceği öne sürüldü.

The Sun, konuyla ilgili FIFA yönetmeliğinde geçen ibareyi okuyucularına aktardı: "Kendi federasyonu tarafından temsil ettiği takımlardan biri için çağrılan bir oyuncu, ilgili federasyon tarafından aksi kararlaştırılmadıkça, kayıtlı olduğu kulüpte oynama hakkına sahip değildir."

KAMERUN İZİN VERMEZSE OYNAYAMAZ

Andre Onana eğer milli takıma katılmayı reddederse Kamerun'un Manchester United ve kaleciye oynama izni vermesi gerektiği ifade edildi.

Manchester United, Andre Onana'yı sezon başında Inter'den 50.2 milyon Euro'ya transfer etmişti.

ONANA'NIN KAÇIRACAĞI MAÇLAR

Afrika Kupası, 13 Ocak -11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Manchester United bu tarihler arasında Tottenham, Wolverhampton, West Ham United ve Aston Villa ile karşılaşacak.

Kamerun Milli Takımı'nın turnuvaya grup aşamasında veda etmesi durumunda ise Wolverhampton, West Ham ve Aston Villa ile oynanacak maçlarda Onana kaleyi koruyabilir.

DAHA ÖNCE MİLLİ TAKIMI BIRAKMIŞTI

Andre Onana, 2022 Dünya Kupası'nın devam ettiği sırada teknik direktör Rigobert Song ile tartışıp kamptan ayrılmış, daha sonra da milli takımı bıraktığını açıklamıştı. 27 yaşındaki file bekçisi daha sonra kararından vazgeçip geri dönmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...