Tgrt Haber
25 Aralık 2021 17:55

Aslan 7 maç sonra kazandı! Maç Sonucu: Galatasaray 2-0 Antalyaspor

Süper Lig'in 19. ve ligin ilk devresinin son maçından 7 maçtır kazanamayan Galatasaray, evinde Antalyaspor'u 2-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi. Ligin ilk yarısını kazanarak kapatan ve moral bulan Cimbom'da galibiyeti getiren goller, Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

Aslan 7 maç sonra kazandı! Maç Sonucu: Galatasaray 2-0 Antalyaspor
Süper Lig,Galatasaray,Antalyaspor

Süper Lig'in 19. ve ligin ilk devresinin son maçından 7 maçtır kazanamayan Galatasaray, evinde Antalyaspor'u 2-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi. Ligin ilk yarısını kazanarak kapatan ve moral bulan Cimbom'da galibiyeti getiren goller, Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar 27'ye yükselterek maç fazlasıyla 8. sıraya yükseldi. Antalyaspor ise 22 puanda kaldı.

GALATASARAY 7 MAÇ SONRA KAZANDI

Spor Toto Süper Lig’de Antalyaspor’u mağlup eden Galatasaray 7 maç sonra ligde 3 puan kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar müsabakadan Sofiane Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleri ile 2-0’lık skorla galip ayrıldı ve kötü serisini bitirdi. Aslan, Gaziantep FK maçından galip ayrıldıktan sonra oynadığı Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor, Altay, Sivasspor, Başakşehir ve Adana Demirspor’a puan kaybetti.

Galatasaray Salı günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Denizlispor ile mücadele edecek.

KEREM AKTÜRKOĞLU GOL SAYISINI 7’YE ÇIKARDI

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Antalyaspor maçında attığı gole bu sezon 7. golünü kaydetti. Kerem bu gollerin 4’ünü lig, 3’ünü Avrupa kupalarında attı.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray evinde Antalyaspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıların ikinci golünü milli futbolcu Kerem Aktüroğlu kaydetti. Maçın 52. dakikasında sahneye çıkan Kerem, ceza sahası dışından yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 23 yaşındaki futbolcu bu sezonki gol sayısını da 7’e yükseltti. Başarılı futbolcu bu gollerin 4’ü Süper Lig’de, 3’ünü de Avrupa kupalarında attı. Mücadeleye 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu, 86. dakikada yerini Barış Alper Yılmaz'a bıraktı.

MARCAO VE KEREM CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Galatasaray’da Antalyaspor maçında sarı kart gören Marcao ile Kerem Aktürkoğlu cezalı duruma düştü. İki futbolcu GZT Giresunspor maçında görev alamayacak.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Galatasaray’da bu mücadele öncesinde DeAndre Yedlin, Kerem Aktürkoğlu, Victor Nelsson, Marcao ve Berkan Kutlu sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Sarı-kırmızılılarda Marcao 49. dakikada, Kerem de 78. dakikada gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. İki futbolcu ligin ikinci yarısının ilk maçı olan GZT Giresunspor müsabakasında görev alamayacak.

SOFİANE FEGHOULİ 5. GOLÜNÜ ATI

Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Antalyaspor maçında attığı golle bu sezon sarı-kırmızılı forma ile 5. gol sevincini yaşadı. Feghouli bu gollerin 2’si ligde, 3’ünü Avrupa’da kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray sahasında Antalyaspor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıları ilk golü Sofine Feghouli’den geldi. Mücadelenin 45+1. dakikada sahneye çıkan Feghouli, Kerem Aktürkoğlu’nun ara pasında sol taraftan ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 31 yaşındaki futbolcu böyle bu sezon ligdeki 2. golünü kaydetti. Ligde daha önce Hatayspor müsabakasında gol atan Cezayirli futbolcu, Avrupa kupalarında da kaydettiği 3 golle bu sezon gol sayısını 5’e çıkardı. Mücadeleye 11’de başlayan Sofiane Feghouli 73. dakikada yerini Emre Kılınç’a bıraktı.

ÖNDER KARAVELİ MAÇI TAKİP ETTİ

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray, Antalyaspor’u ağırlarken, mücadeleyi Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli de takip etti. Karaveli müsabakayı protokol tribününden izledi.
Beşiktaş ligde bu hafta pazartesi günü deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Mustafa Muhammed'in ceza yayının sol tarafından çektiği şutta, kaleci Boffin'in müdahale ettiği top uzak kale direğinin dibinden kornere gitti.

8. dakikada Oğulcan Çağlayan'ın sağdan ortağında, Mustafa Muhammed'in ceza sahasında yaptığı kafa vuruşunda kaleci Boffin uzanarak topu çıkardı ve pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

12. dakikada Feghouli'nin sağdan yaptığı ortada, kale sahası önünde Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

34. dakikada Doğukan Sinik'in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Amilton topu Floranus'a bıraktı. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı vuruşta, kaleci İsmail Çipe üzerine gelen topu kontrol etti.

45+1. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla soldan ceza sahasına giren Feghouli, yaptığı sert vuruşla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

Galatasaray maçın ilk yarısı 1-0 önde tamamladı.

51. dakikada sağdan serbest vuruş kullanan Güray Vural, topu ceza sahası önünde bulunan Doğukan Sinik'e verdi. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü

52. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Hücumdaki baskı sonrası kazanılan topla hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

58. dakikada Halil Dervişoğlu'nun pasıyla soldan ceza sahasına giren Feghouli'nin yerden şutunda, top direğin dibinden auta gitti.

60. dakikada Fredy'nin ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta, kaleci İsmail Çipe topu yandan kornere çeldi.

89. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası önünde uygun durumda topla buluşan Mustafa Muhammed'in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Boffin'de kaldı.

Galatasaray, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

GALATASARAY'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 19. ve ilk yarının son haftasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Adana Demirspor'a 2-0 yenildiği maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau müsabakanın kadrosunda yer almadı. Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlayan Ömer Bayram ve Olimpiu Morutan da yedeğe çekildi.

Galatasaray teknik heyeti, Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında bu futbolcuların yerlerine Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Sofiane Feghouli ve Halil Dervişoğlu'nu görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekip maça İsmail Çipe, Oğulcan Çağlayan, Victor Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Aytaç Kara, Feghouli, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed ile başladı.

Galatasaray'ın yedeklerinde ise Ömer Bayram ve Olimpiu Morutan'ın yanı sıra Fatih Öztürk, DeAndre Yedlin, Alpaslan Öztürk, Gustavo Assunçao, Işık Kaan Arslan, Atalay Babacan, Barış Alper Yılmaz ve Emre Kılınç yer aldı.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Sacha Boey, Christian Luyindama ve Mbaye Diagne de kadroda bulunmadı.

AYTAÇ KARA İLK KEZ İLK 11'DE

Galatasaray'da sezon başı transfer edilen Aytaç Kara ilk kez Süper Lig'de bir maça ilk 11'de çıktı.

Tecrübeli futbolcu, Taylan Antalyalı'nın cezalı olduğu maçta orta sahada görev yaptı.

Aytaç Kara, ligde daha önce üç karşılaşmada sonradan oyuna dahil olmuştu.

TERİM'İN CEZASI BİTİYOR

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle Fraport TAV Antalyaspor maçında da görev alamadı.

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile yapılan derbide ihraç edilen Terim, farklı gerekçelerle toplamda 6 maç ceza aldı.

Tecrübeli teknik adam, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Altay, Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor maçlarının ardından Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında takımının başında yer alamayarak cezasını tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...