Tgrt Haber

Beşiktaş'tan 100 milyon Euro değerinde dev anlaşma!

13 Nisan 2023 14:04 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 14:35
Beşiktaş'tan 100 milyon Euro değerinde dev anlaşma!
beşiktaş,vodafone park,gazprom,stadyum,sponsorluk

Vodafone Park'ın isim sponsorluk sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasıyla birlikte Beşiktaş yeni bir stadyum sponsorluğu için 100 milyon Euro'yu bulan bir anlaşma yapacak.

Beşiktaş’ta mevcut stadyumun isim sponsorluk anlaşmasının sezonun bitimiyle sona erecek olması sebebiyle yeni sponsorluk görüşmeleri de hız kazandı. Başkan Ahmet Nur Çebi, Rus, Kore, Kazakistan ve İngiltere’den firmalarla görüşme halinde olduklarını duyurdu.

Mevcut isim sponsoru Vodafone ile sona eren anlaşma sonrası yeni bir anlaşma yapılmayacağı öğrenilirken, Beşiktaş'ın yeni anlaşmadan büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor. Rus şirketi Gazprom başta olmak üzere, bunun dışında üç ülkeden daha firmalarla irtibat halinde. 

Başkan Ahmet Nur Çebi stadyum isim hakkıyla ilgili firmaların rekabet içinde olduğunu vurgularken, “Bu tür ekonomik konular bir süre gizli kalması gerekir. Rus firması dışında bir tanesi Kore, biri Kazakistan, bir tanesi de İngiltere. Birbirlerinden biraz farklılar ama geride olan sonra diğerinin önüne geçebiliyor. Tatlı bir rekabet var, inşallah işimize gelir. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Rus firmasının Gazprom olduğu bilinse de diğer şirketlerin hangileri olduğu belirsizliğini koruyor. Dünyanın en büyük enerji firmalarından biri olan Gazprom'un teklifinin 3+2 yıllık olduğu ve yıllık 20 milyon Euro'dan toplamda 100 milyon Euro içeren bir anlaşma olduğu belirtildi. Diğer firmalarla da görüşüp nihai karara sezon bitmeden ulaşılması planlanıyor. 

Yakın zamanda açıklanan Beşiktaş Divan Kurulu'nun açıkladığı kulüp borçlarında siyah beyazlı ekibin borcu 5.7 milyar TL olarak açıklanmıştı. Bu sponsorluk anlaşmasının bedeli yaklaşık 2 milyar TL değerinde. Bu bedel de kulüp borçlarının %27'sine denk geliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...