Tgrt Haber
28 Kasım 2022 23:52 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 00:04

Bruno Fernandes attı Portekiz turladı

Dünya Kupası H grubunda Portekiz ile Uruguay, karşı karşıya geldi. Portekiz, Bruno Fernandes'in golleriyle rakibini 2-0 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Bruno Fernandes attı Portekiz turladı
,Portekiz,Uruguay,Dünya Kupası,Katar

2022 Katar Dünya Kupası H grubunda Portekiz ile Uruguay, karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşma 2-0 Portekiz üstünlüğüyle sona erdi. Portekiz'e galibiyeti getiren goller 54 ve 90+3. dakikalarda Bruno Fernandes'den geldi.

PORTEKİZ SON 16'YA YÜKSELDİ

Bu sonuçla birlikte Portekiz, puanını 6'ya yükseltti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Uruguay ise 1 puanda kaldı ve şansını zora soktu. Uruguay'ın tur için Gana'yı mutlaka mağlup etmesi gerekiyor. 

Grupların son maçında Portekiz, Güney Kore ile karşılaşacak. Uruguay ise Gana ile mücadele edecek.

RONALDO EUSEBİO'YA GEÇEMEDİ

Cristiano Ronaldo, 54. dakikada Bruno Fernandes'in ortasında topa vurmaya çok yaklaşmıştı. İlk etapta gol Ronaldo'ya yazılsa da, sonrasında Bruno Fernandes adına tescillendi.

Dünya Kupası'nda kariyerinde 18 maça çıkan Ronaldo, 8 gol buldu. Portekizli süper yıldız şimdilik ülkenin bir diğer efsanesi, Eusebio'nun 9 Dünya Kupası golüne ulaşma şansını kaçırdı.

BRUNO FERNANDES ŞOV YAPTI

İlk maçta Gana karşısında iki asistle mücadele eden Bruno Fernandes, Uruguay maçını da boş geçmedi. Mücadelede attığı iki golle takımına turu getiren yıldız oyuncu; 2022 yılına da damga vurdu.

2022 takvim yılında Portekiz formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Bruno Fernandes oldu.

Bu süreçte 7 gol atan süper yıldız, en yakın takım arkadaşının gol sayısını ikiye katladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...