Tgrt Haber
14 Şubat 2023 13:27 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 13:48

Kahramanmaraş'taki yıkıcı deprem futbolu da vurdu: 130 futbolcu serbest kaldı

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından liglerden çekilen 9 takımdan 130 futbolcu, sözleşmelerinin haziran ayında bitecek olması nedeniyle serbest kaldı. Süper Lig'den 17 futbolcunun bulunduğu listede Gaziantep'in 9, Hatayspor'un ise 7 futbolcusu boşa çıkmış oldu.

Kahramanmaraş'taki yıkıcı deprem futbolu da vurdu: 130 futbolcu serbest kaldı
TFF,Süper Lig,Hatayspor,Gaziantep

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerle sarsıldı. Korkunç depremlerin ardından Spor Toto Süper Lig, 1. Lig ile TFF 2 ve 3. Lig'den toplamda 9 takım, yaşanan felaketin ardından liglerden çekilme kararı aldı. TFF'ye iletilen talepler olumlu sonuçlanırken yeni bir sorun ortaya çıktı.

TFF, Süper Lig'den Hatayspor ve Gaziantep FK, TFF 1. Lig'den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF 2. Lig'den Adıyaman FK ve Diyarbekirspor, TFF 3. Lig'den ise Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK ve Malatya Arguvanspor'un ligden çekilme talebini kabul etti. Toplam 254 futbolcusu bulunan takımların ligden çekilmesiyle birlikte sözleşmesi haziranda bitecek olan 130 futbolcu ise serbest kalmış oldu. Oyuncular sözleşme bitiş tarihini beklemeden başka bir takıma imza atabilecek.

HATAY VE GAZİANTEP'TEN 17 OYUNCU VAR

Serbest kalan oyuncuların 17'si, Süper Lig ekiplerinden Hatayspor ve Gaziantep'te forma giyerken Hatay ekibinin 29 kişilik kadrosunda bulunan 8 futbolcu, G.Antep'in ise 26 kişilik takımında 9 futbolcu, serbest kaldı. Hatay'da; Boudjemaa, Dudziak, Ayoub El Kaabi ve Kévin Soni gibi önemli isimler de takımdan ayrıldı. Gaziantep'te ise Angelo Sagal, S.Prag'dan kiralık olarak transfer edilen Hanousek ve Trabzon'dan geçici transfer edilen Abdulkadir Parmak gibi isimlerden bazıları eski takımlarına dönerken bazı oyuncular da kendilerine kulüp arayacak.

YABANCI SAYISINDA GEÇİCİ DEĞİŞİKLİK

TFF yaptığı açıklamada, diğer takımların bu kulüplerden yabancı oyuncu alması halinde, belirlenen yabancı futbolcu sayılarına ek olarak A takım listesine bu şartlara uygun en fazla iki futbolcu yazabileceğini duyurdu. Bu futbolculardan bir tanesi saha içinde diğeri ise yedek kulübesinde yer alabilecek. Süper Lig'de mücadele eden Gaziantep FK ile Hatayspor'un kadrosunda yer alan bazı isimlere talipler var.

Bu konudaki son karar transfer süreci bitene kadar değerlendirilecek. Yabancı futbolcuların birçoğu ise Süper Lig'deki diğer takımlara gitmeye sıcak bakarken sözleşmesi haziranda biten bazı futbolcular ülkelerine döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...