Tgrt Haber

Didier Drogba iddialara açıklık getirdi: Didier Drogba Müslüman mı oldu?

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2022 23:55 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 00:04
Didier Drogba iddialara açıklık getirdi: Didier Drogba Müslüman mı oldu?
Galatasaray,Didier Drogba,Müslüman

Galatasaray'ın unutulmaz golcüsü Didier Drogba'nın Müslüman olduğu iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. Fildişi Sahilli dünyaca ünlü golcü Müslümanlar gibi dua ederken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada "Drogba Müslüman oldu" şeklinde iddialara neden oldu. Peki Didier Drogba gerçekten Müslüman oldu mu? 44 yaşındaki eski futbolcu Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Süper Lig'de 1.5 sezon Galatasaray forması giyen (2012-13, 2013-14) Didier Drogba Müslüman mı oldu? Eski yıldız golcü iddialara açıklık getirdi.

DİDİER DROGBA MÜSLÜMAN MI OLDU?

Fildişi Sahilli eski futbolcu din değiştirmediğini açıkladı ve "Bu haber viral oldu ama ben din değiştirmedim. Fotoğraf sadece köyümde ziyaret ettiğim Müslüman kardeşlerime saygı duruşumdu. Bir birliktelik anı. Herkese kucak dolusu sevgiler ve selamlar" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/didierdrogba/status/1589705683922190337

FİLDİŞİ SAHİLİ MÜSLÜMAN MI?

Ülke genelinde İslamiyet en yaygın din konumunda olup, nüfusun %40,2'si islami inancına göre yaşamlarını sürdürmektedir. Ülkenin en yaygın ikinci din ise %38,7 ile Hristiyan dinidir.

Bu oran içerisinde katolik mezhebine mensup Hristiyanların oranı %19,3, Protestan mezhebine mensupların %19,3 düzeyindedir. Bu iki din haricinde 2011-2012 verilerine göre yerel Afrika dinlerine inananların mevcudiyetinin haricinde herhangi bir dine mensup olmadığını beyan eden küçük bir grupta mevcuttur.

Ülkenin ilk devlet başkanı olan Félix Houphouët-Boigny doğum yeri olan ve ileride de başkent olarak ilan ettiği Yamoussoukro'da dünyanın en büyük bazilikası olan the Basilica of Our Lady of Peace of Yamoussoukro inşa ettirmiştir. Bu bazilika Vatikan'daki bazilikadan yedi kat daha büyük bir konumdadır. (wikipedia)

Didier Drogba iddialara açıklık getirdi: Didier Drogba Müslüman mı oldu?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...