Tgrt Haber
29 Kasım 2022 21:05 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 03:55

Dünya Kupası'nda bir ilk! Hollanda kazandı, Katar tarihe geçti

2022 Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar, Hollanda karşısında da tutunamadı. Rakibine 2-0 yenilen ev sahibi ekip, turnuvaya veda etti. Hollanda ise 7 puanla grubu lider tamamladı. Öte yandan Katar turnuvaya puansız veda ederken, Dünya Kupaları tarihinde de bir ilk yaşandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Dünya Kupası'nda bir ilk! Hollanda kazandı, Katar tarihe geçti
Katar,dünya kupası

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda A Grubu'nun son maçları tamamlandı. Grubun favorisi Hollanda, turnuvaya ev sahipliği yapan Katar'ı 2-0 mağlup ederek gruptan lider olarak çıktı. Katar ise grup sonuncusu olarak dev organizasyona veda etti.

GAKPO YİNE SAHNEDE

Mücadelenin ilk bölümü golsüz geçilirken 26. dakikada Hollanda, skordaki dengeyi Cody Gakpo ile bozdu. Sol kanattan gelişen atakta Davy Klassen'in pasında topla buluşan Cody Gakpo, ceza sahasına girer girmez çektiği şutta ağları havalandırdı ve Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi. 23 yaşındaki futbolcu bu golle turnuvada 3. kez fileleri havalandırmış oldu.

İkinci yarının hemen başında Hollanda farkı ikiye çıkardı. 49. dakikada ceza sahasında topla buluşan Memphis Depay'ın kaleciden seken şutunu tamamlayan Frenkie De Jong, takımının ikinci golünü kaydetti. Bu golle De Jong, Hollanda Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atmış oldu.

Mücadelenin kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Hollanda, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu ve topladığı 7 puanla grubunu lider tamamlayarak son 16 biletini aldı.

Grubun diğer maçında Senegal, Ekvador'u 2-1 mağlup ederek son 16'ya yükselmeyi başardı.

KATAR DÜNYA KUPASI TARİHİNE GEÇTİ

Ev sahibi Katar ise turnuvadaki üçüncü maçından da yenilgiyle ayrılarak organizasyonu puansız tamamladı. Bu sonuçla Katar, Dünya Kupası tarihinde puan alamadan elenen ilk ev sahibi ülke oldu.

Açılış maçında Ekvador'a 2-0, ikinci maçında ise Kamerun'a 3-1 kaybeden Katar'ın turnuvadaki tek golünü 28 yaşındaki Mohammed Muntari kaydetti.

Dünya Kupası'nda bir ilk! Hollanda kazandı, Katar tarihe geçti

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...