Tgrt Haber

Fatih Terim Dünya Kupası'ndaki favorisini açıkladı: Benim için bir numara...

22 Kasım 2022 11:48 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 12:32
Fatih Terim Dünya Kupası'ndaki favorisini açıkladı: Benim için bir numara...
fatih terim,dünya kupası

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim, sarı kırmızılılar ve Dünya Kupası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray başkanlığına gelecek yıllarda aday olabileceğinin sinyalini veren İmparator, Dünya Kupası'ndaki favorisini de açıkladı.

Geçen sezon eski başkan Burak Elmas ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonrası görevinden ayrıldıktan sonra inzivaya çekilen sarı kırmızılıların efsane hocası Fatih Terim sessizliğini bozdu. GQ dergisine konuşan tecrübeli teknik adam, Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Kulüp hakkındaki sözleri başkan adaylığı sinyali olarak yorumlanan İmparator, Katar'da devam 2022 Dünya Kupası'ndaki favori takımını da paylaştı.

İşte Terim'in röportajından öne çıkanlar:

DÜNYA KUPASINDAKİ FAVORİSİ

"Gönül isterdi ki Türkiye de Katar’da olsun ve büyük bir heyecanla ülkemizi destekleyelim. Birçok takım sayabiliriz. Avrupa’dan, Güney Amerika’dan. Hatta diğer kıtalardan.

Ama ben büyük bir Lionel Messi hayranıyım. Biliyorsunuz, bir basın toplantısında, bana sorulduğunda, daha önceki bir sözümü hatırlatmıştım. Benim için bir de Messi, iki de Messi, üç de Messi. Kendisini defalarca izledim, hala da hiçbir maçını kaçırmamaya özen gösteriyorum. Hatta şu sıralar daha fazla; çünkü artık son yıllarında.

Messi'nin 2014 yılında finalde kaçırdığı kupayı kazanmasını ve kendi ifadesiyle son Dünya Kupası organizasyonunda şampiyon olmasını isterim.

Fatih Terim Dünya Kupası'ndaki favorisini açıkladı: Benim için bir numara...

'VAR OLSA REAL MADRİD'İ ELEYİP YARI FİNALE ÇIKABİLİRDİK'

2011-12 sezonunda Galatasaray’a döndükten sonra, kulübümle birlikte ilk iki senede iki şampiyonluk yaşadım. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir serüvenimiz oldu, çeyrek final oynadık. Bazen düşünürüm, belki VAR olsa, o sezon yarı finale de çıkabilirdik. Kim bilir!"

BAŞKANLIK SİNYALİ

Yaptığınız espriyi hemen anlayan, sizinle aynı dili konuşan, zamanında sizinle aynı şeye sevinip, üzülen insanlarla aynı masada olmak isterim. Gömleğimin renginden, yakasının duruşuna kadar. Tesadüf diye düşünmeyin. Bir de beyaz gömlek giyersem, dikkat etmesi gerekenler olabilir.

Herkesin kendi adına bir tahmini olabilir ama bekleyelim ve görelim...

'GALATASARAYLILIĞI EN İYİLERDEN ÖĞRENDİM'

Hiç değişmedim ben. Doğduğum andan itibaren beni ben yapan tüm bildiklerimle yaşantımı sürdürdüm. Ama dönüştüm, hem de çok. İnsanlar dönüşmekten hiç korkmamalı, hatta bunun üzerine gitmeli.

Eskiden 'hayır, o isim şu camianın sembolü' dediğimiz kişilerin hızlı bir şekilde yer değiştirdiği bir futbol dünyasındayız. Artık gündemler çok hızlı değişirken hafızalar daha çabuk siliniyor. Ve bazı ceketler de birtakım insanlara büyük geliyor.

Ben Galatasaraylılığı en iyilerden öğrendim. O yüzden onların Galatasaray’a bakış açıları, kulübü sahiplenişleri bana örnek oldu. Sanırım onlar gibi hareket etmem de çok normal.

Çok futbol insanından duymuşsunuzdur, 'eve gelince futboldan konuşmam, kendi maçlarım dışında hiç maç izlemem, futbolu düşünmem ve zihnimi rahatlatırım.' diyen. Ben zihinsel rahatlamamı hayal kurarak, bu hayale ulaşmak için kendimi programlayarak yaşarım."

Kaynak: GQ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...