Tgrt Haber
25 Şubat 2023 19:32 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 19:49

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında ertelenen maçta Fenerbahçe ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Futbolcular ve taraftarlar depremzedeleri unutmadı. Depremzede çocuklar seremonide yer alırken, Mert Hakan Yandaş'ın maç önü açıklamaları da duygulandırdı.

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı
Mert Hakan Yandaş,Fenerbahçe,Konyaspor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem faciasının ardından ertelenen maçta Fenerbahçe, Konyaspor'u konuk etti. Deprem felaketinin ardından Süper Lig'deki ilk resmi maçta depremzede çocuklar seremonide yer aldı. Fenerbahçe'nin tecrübeli orta sahası Mert Hakan Yandaş'ın maç öncesi yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

TARAFTAR MAÇA İLGİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe taraftarları maça büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar stadyuma gelirken yanlarında peluş oyuncaklar bulundurdu. Fenerbahçe taraftarları, peluş oyuncakları stadyum görevlilerine teslim etti. Bu oyuncakların AFAD aracılığıyla deprem bölgesindeki çocuklara gönderileceği belirtildi.

Fenerbahçe tribünleri tribünde dev bir pankart açtı. Kale arkasında yer alan dev pankartta, "Yaşaran gözler umut dolacak. En güzel yarınlar bizim olacak" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı

MERT HAKAN YANDAŞ: "SADECE BEDENEN BURADAYIZ"

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta sahası Mert Hakan Yandaş, Konyaspor ile oynanan maç öncesi beIN Sports'a konuştu. Mert Hakan Yandaş açıklamasında, "Gerçekten ülkemiz adına, bizler adına çok büyük bir felaketti. Yaralarını sarmak gerçekten imkansız. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Depremin tüm Türkiye'yi etkilediğini vurgulayan Mert Hakan Yandaş, "Bedenen sadece buradayız. Hala izleri bizimle. Unutmamalıyız. Hayat bir şekilde devam etmek zorunda olduğu için buradayız. Çok üzgünüz. Bundan sonra görevimizim orayı unutmamak. Süreç bir aylık, iki aylık değil. Çok uzun devam edecek bir süreç. Onların acılarını asla hafifletemeyiz ama en azından yaşamlarını biraz daha rahatlatabiliriz. Bunun için mücadele etmeliyiz. Ülkemizdeki herkesin reaksiyonu bu yönde oldu" diye konuştu.

Futbolun birleştirici gücünden de söz eden tecrübeli futbolcu, "Futbol inanılmaz şekilde birleştirici, bir o kadar ayrıştırıcı. İnşallah bu dönemde gördüğümüz birleştiricilikle kalır. Hayatın çok kısa ve anlık olduğunu bu felaketle yeniden hatırladık. Elimizden ne gelirse yapmak boynumuzun borcu. Ruhumuz orada, bedenimiz burada. Süreç biraz zor olsa da hazırlanmamız gereken bir maç vardı. Kazanmak istiyoruz. Kazanıp yolumuza devam ederiz diye umuyorum" dedi.

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı

ÖZEL TİŞÖRTLERLE ISINDILAR

Fenerbahçe'de futbolcular, Konyaspor maçında ısınmaya çıktığı tişörtlerde depremzedeleri unutmadı. Siyah tişörtlerin ön yüzünde "Geçmiş olsun Türkiyem", arka yüzünde ise "Yaralarımızı birlikte saracağız" ifadeleri yer aldı.

Maçın hakemi Halil Umut Meler ve yardımcıları da ısınmaya özel tişörtlerle çıktı. Deprem felaketinde hayatını kaybeden hakem, gözlemci ve temsilciler unutulmadı.

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR SEREMONİDE YER ALDI

Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı müsabakanın öncesinde yapılan seremonide depremzede çocuklar yer aldı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen pek çok şehirde ağır yıkıma neden olan depremden etkilenen çocuklarımızı bu akşam Konyaspor ile oynayacağımız maç önü seremonisinde ağırlayarak onlara Fenerbahçemizin çok kıymetli birer parçası olduklarını hissettireceğiz. 'Fenerbahçe bir hayaldir; çocuklar için gerçekleşen' diyerek hayata geçirdiğimiz, çocukların futbolcularımızla el ele maç önü seremonisine çıktığı projemizde bu akşam çok anlamlı bir organizasyon gerçekleşecek. Merkez üssü Kahramanmaraş olan başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizi etkileyen depremden sağ kurtulan depremzede çocuklarımız; Spor Toto Süper Lig 23. hafta erteleme maçında futbolcularımızla seremoniye çıkarak Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve futbolcularımızla buluşacak, stadımızı dolduran binlerce ve ekranları başında maçı takip edecek milyonlarca taraftarlarımızla bir araya gelecekler. Aynı zamanda bu sezon hastanede tedavi altında olan çocukların yaşıtları gibi seremoniye çıkma hayalini gerçekleştiren Fenerbahçemiz, bu maçımızda ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde bölgeye yardıma giden Trabzon’un Of ilçesi Çoruk Köyü muhtarı Coşkun Ayyıldız ve ekibi tarafından enkazdan kurtarılan 7 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı Elif’imizi de tablet ile seremoniye çıkaracak. Çocuklarımıza bizim için çok önemli olduklarını en yalın haliyle hissettirmeyi hedeflediğimiz bu adımda onlara bir nebze umut olmayı diliyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız."

Fenerbahçe-Konyaspor maçında depremzedeler unutulmadı

ATKILAR SAHAYA ATILDI

Fenerbahçe taraftarları, maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yanlarında getirdikleri atkıları sahaya fırlattı. Sarı-lacivertli taraftarlar plaka numarasına göre depremden etkilenen iller için tezahüratlarda bulundu. İlk dakikada tribünlerde "Adana üşüme, Fenerbahçe seninle" tezahüratları yükseldi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1629520199434002433

4 DAKİKA 17 SANİYE SESSİZ GEÇİLDİ

Fenerbahçe-Konyaspor maçının 4 dakika 17 saniyelik bölümü tezahüratsız geçildi. Sarı-lacivertli taraftarlar 4 dakika 17 saniyelik suskunluğunun ardından tezahüratlarına başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...