Tgrt Haber

Fenerbahçe ve Galatasaray transferde yine karşı karşıya geldi!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
12 Aralık 2022 10:37 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 10:50
Fenerbahçe ve Galatasaray transferde yine karşı karşıya geldi!
Galatasaray,Fenerbahçe,Rayyan Baniya,transfer

Fenerbahçe ve Galatasaray, hali hazırda devam eden yabancı kuralı nedeniyle gözünü yerli isimlere dikti... Süper Lig'in iki devinin son haftalardaki performansıyla dikkat çeken stoper için karşı karşıya geldikleri ifade edildi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu hedefleyen iki ekip Fenerbahçe ve Galatasaray, ara transfer döneminde kadrolarını güçlendirmek adına çalışmalarına hız verdi. Özellikle yabancı kuralı nedeniyle Süper Lig'in devleri, yerli oyunculara yöneldi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sezon gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Samet Akaydın ile ilgilendikleri sıkça gündeme geliyordu. Özellikle Fenerbahçe'nin Samet transferi konusunda önemli aşama kaydettiği ifade edilse de Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, yaptığı açıklamalarda bu transfere onay vermek istemediği belirtilmişti.

Vincenzo Montella; Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Samet Akaydın'ın durumuna ilişkin, "Tayyip Talha'yı satmak zorunda kaldık, ancak Samet Akaydın'ın gitmesini istemiyoruz çünkü bakkala dönmek istemiyoruz. Sürekli al-ver yaparak başarılı olamayız. İlk 11'inizden çok oyuncunun ayrılması her takımın kaldırabileceği bir şey değil" açıklamasını yapmıştı.

STOPERE YENİ ADAY: BANİYA

Süper Lig'in devleri, kadrolarına yerli bir stoper takviyesi yapmak istiyor. Bu doğrultuda yeni adaylar belirlendi. Yerli statüsünde forma giymesiyle avantaj sağlayan bu isim, özellikle son haftalardaki formuyla dikkat çekmişti.

TuttoMercatoWeb, Fatih Karagümrük'ün stoperi Rayyan Baniya ile birçok kulübün ilgilendiğini ifade etti. Bu takımlar arasında Türkiye'den Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da olduğu aktarıldı. Babası Beninli, annesi Türk olan İtalyan oyuncu, yerli statüsünde oynayabiliyor.

Baniya, "Kendimi Türk hissediyorum çünkü Türk bir annenin oğluyum. A Milli Takım'da oynamak benim küçüklük hayalimdi. Başkanımız Süleyman Hurma da benim Türk Milli Takımı'nda oynamamı istiyor. Tabii ki Benin'den de İtalya'dan da beni izleyenlerin olduğunu biliyorum. Ancak benim ilk tercihim her zaman Türk Milli Takımı olacak" demişti.

PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Rayyan Baniya, geçtiğimiz sezon Fatih Karagümrük formasıyla Süper Lig'de 2 maça çıkabilmişti. Bu sezon Andrea Pirlo yönetiminde daha çok şans bulan stoper, son haftalarda hücum katkısıyla da dikkat çekti.

Bu sezon Süper Lig'de 6 maça çıkan Baniya, Fatih Karagümrük'ün Dünya Kupası arası öncesi oynadığı son maçta Gaziantep FK'ya karşı 2 gol atmayı başardı ve 2-0 geri düşen takımını 2-2'ye taşıyıp 3-3 ile gelen beraberlikte büyük pay sahibi oldu.

İTALYANLAR DA PEŞİNDE

TuttoMercatoWeb, oyuncuyla ilgilenen kulüplerin sadece Fenerbahçe ve Galatasaray olmadığını aktardı. İtalyan oyuncu için Roma ve Torino'nun da devrede olduğu belirtildi. İtalya ve Türkiye'den ikişer talibin yanı sıra iki Alman kulübünün de oyuncuyla ilgilendiği ifade edildi.

İtalyan kulüplerinin takibindeki Baniya, Fatih Karagümrük dönemi öncesinde İtalya'da Modena, Verona, Renate ve Mantova kadrolarında yer almıştı.

2021'in yaz aylarında takıma katılan Baniya'nın Fatih Karagümrük ile Haziran 2025'e kadar bir sözleşmesi bulunuyor. İstanbul ekibinin Baniya için 5-7 milyon Euro düzeyinde bir bonservis bedeli talep ettiği aktarıldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray transferde yine karşı karşıya geldi!

Kaynak: Fanatik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...