Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 09:46 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 10:32

Fenerbahçe'de transferlerin ortak noktası: Rogon menajerlik! Kimdir bu Rogon?

Fenerbahçe transfer haberleri: Fenerbahçe’de, son olarak prensipte anlaşmaya varılan Norveçli futbolcu Joshua King ile birlikte ‘Rogon Menajerlik’ firmasına bağlı oyuncu sayısı 7’ye yükseldi. Transferlerde önceliğin Rogon Menajerlik şirketindeki oyuncularda olması taraftarlarda endişeye neden olurken tepki de çekti.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Fenerbahçe'de transferlerin ortak noktası: Rogon menajerlik! Kimdir bu Rogon?
Fenerbahçe,Rogon Menajerlik,transfer

Fenerbahçe'de dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un önderliğinde yeni sezonun transfer çalışmaları tam gaz devam ediyor. Sarı-lacivertliler son olarak Watford ile sözleşmesi biten 30 yaşındaki golcü oyuncu Joshua King ile prensip anlaşmasına vardı ve oyuncuyu görüşmeleri tamamlamak için İstanbul'a getirdi.

Transferlerin büyük bölümünde Rogon Menajerlik firmasına bağlı futbolcuları tercih eden Fenerbahçe'de, Joshua King ile birlikte takımda bulunan Rogon'lu futbolcu sayısı 7'ye yükseldi.

O isimler şu şekilde: Attila Szalai, Mergim Berisha, Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, Luiz Gustavo, Max Meyer, Joshua King.

TARAFTAR ENDİŞE DUYUYOR

Fenerbahçe'de Rogon Menajerlik firmasına bağlı oyuncuların kadrodaki fazlalığı, taraftarlarda endişeye neden oldu. Sarı-lacivertliler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, "İstediğimiz oyuncular neden hep Rogon Menajerlik firmasına bağlı oluyor? Bizim transfer ağımız sadece Rogon'a mı bağlı?" şeklinde tepki gösteriyor.

COMOLLİ YALANLAMIŞTI!

2020 yılında Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevi yapan Damien Comolli'nin ROGON ile maddi bir ilişkisi olduğu iddiaları gündeme gelince, Twitter hesabı olmayan Eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Comolli bir hesap açmış ve açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamalardan kısa süre sonra Comolli ile yollar ayrılmıştı.

Damien Comolli, "Transferleri ben değil, Ali Koç yapıyor." diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Basında yer alan haberlerin aksine ROGON'la hiçbir ilişkim yok. ROGON'la transfer konusunda görüşmem olmadı. Onlarla sadece Tolga ve Luiz Gustavo'nun transferlerinde görüştüm.

Apaçık yalan bir şekilde benimle ROGON arasında bir ticari ilişkinin bulunduğuna yönelik basındaki ve sosyal medyadaki haksız yorumlar ışığında, bu saçma iddiaları ortaya atan kişiler hakkında yasal süreç başlatacağımı belirtmek isterim.”

Kısa sürede Comolli'nin bu sözlerinin tekrardan gündeme gelmesinin ardından, sarı-lacivertli taraftarlar, 'Jorge Jesus'un isteğine göre değil, Rogon'un önerisine göre yapılıyor' yorumlarında bulundu.

FİRMİNO DA ROGON'UN!

Roger Wittman'ın sahibi olduğu ROGON, söz konusu süreçte Fenerbahçe'ye Michael Frey, Diego Reyes, Miha Zajc, Adil Rami, Kemal Ademi, Simon Falette, Tolga Ciğerci, Attila Szalai, Luiz Gustavo, Dimitrios Pelkas, Mergim Berisha ve Max Meyer gibi isimleri getirdi.

Ali Koç'un ROGON'un kurucusu Roger Wittmann ile transferde iş bitirme noktasında yakın ilişkisi olduğu biliniyor.

ROGON'un şu anki portföyündeki piyasa değeri en yüksek isim ise Liverpool'un golcüsü Roberto Firmino... Ki Brezilyalı yıldızın ismi Fenerbahçe ile de geçmişti...

ROGON MENAJERLİK KİMİN?

Sahibi olan Roger Wittmann ve ortağı eski futbolcu Wolfgang Fahrian, Almanya'nın en köklü menajerlik şirketlerinden biri haline gelecek ROGON'u 1999'da kurdu.

Fahrian menajerlik yolcuğuna 1976'da başlamıştı. Mesleğin ilklerinden biri olan ve 90'larda modernize olan yapı içinde Almanya Futbol Federasyonu tarafından 1995'te menajer olarak tescil edilen eski Alman milli kaleci Fahrian, günümüzdeki haliyle ROGON kurulmadan önce 1996'da Wittmann'ın da yardımıyla Mario Basler'in Werder Bremen'den Bayern Münih'e transferine aracılık ederek ses getirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...