Tgrt Haber
14 Aralık 2022 23:45 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 00:20

Son dakika spor haberi: Fransa, Fas'ı devirerek finalde Arjantin'in rakibi oldu!

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ikinci finalist belli oldu. Son şampiyon Fransa, turnuvanın sürpriz ekibi Fas'ı zor da olsa 2-0 mağlup etmeyi başardı ve finalde Arjantin'in rakibi oldu. Fransa'ya galibiyeti getiren goller Theo Hernandez ve Kolo Muani'den geldi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika spor haberi: Fransa, Fas'ı devirerek finalde Arjantin'in rakibi oldu!
Katar,Dünya Kupası,Fransa,Fas

Katar FIFA Dünya Kupası'nda ikinci finalist belli oldu. Son şampiyon Fransa, turnuvanın sürpriz ekibi Fas'ı zor da olsa 2-0 mağlup etmeyi başardı ve finalde Arjantin'in rakibi oldu. Fransa'ya galibiyeti getiren goller Theo Hernandez ve Kolo Muani'den geldi.

Arjantin ile Fransa arasındaki final mücadele, 18 Aralık Pazar günü Lusail Stadı'nda oynanacak. Karşılaşma saat 18.00'de başlayacak.

Fas ise 17 Aralık Cumartesi günü Hırvatistan ile Uluslararası Halife Stadı'nda üçüncülük maçına çıkacak.

Turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika takımı olmayı başaran Fas Milli Takımı, müsabaka sonu tribünler tarafından ayakta alkışlandı. Fransız futbolcular da Faslı oyuncular ve teknik direktör Walid Regragui'nin yanına giderek rakiplerini teselli etti.

Mücadeleyi 68 bin 294 futbolsever tribünden takip etti.

FAS İLK KEZ RAKİPTEN GOL YEDİ

Fas, Dünya Kupası'nda oynadığı 6. maçta ilk kez rakip takım oyuncularından gol yedi.

Dünya Kupası'nda F Grubu'nda yer alan Fas, Hırvatistan ile golsüz berabere kaldı, Belçika'yı 2-0 mağlup etti. Arap temsilcisi, Kanada'yı 2-1 mağlup ettiği maçta kalesindeki tek golü Naif Aguerd'in ters vuruşuyla ağlarında gördü.

Son 16 turunda İspanya'yı 0-0 sona eren mücadelede penaltılarla geçen Fas, çeyrek finalde de Portekiz'i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1603105173387329536

LLORİS, NEUER'İN REKORUNU EGALE ETTİ

Fransa kalecisi Hugo Lloris, Fas karşılaşmasıyla birlikte Dünya Kupası'ndaki 19. maçına çıktı ve Alman kaleci Manuel Neuer'e ait olan bu kulvarda en fazla forma giyen kaleci rekorun egale etti.

Bu sıralamada Brezilyalı eski file bekçisi Taffarel de 18 maçla Alman Sepp Mayer ile birlikte Lloris ve Neuer'in ardında yer alıyor.

FATİH TERİM VE MESUT ÖZİL TRİBÜNDE

Teknik direktör Fatih Terim ve Medipol Başakşehirli futbolcu Mesut Özil, Fransa ile Fas arasında oynanan karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Karşılaşmayı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve FIFA Başkanı Gianni Infantino da izledi.

Al Bayt Stadı'ndaki maçı 68 bin 294 taraftarın izlediği açıklandı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1603121148136259585

ROMAİN SAİSS SAKATLANARAK OYUNDAN ÇIKTI!

Katar 2022 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ve Fas karşı karşıya geldi. Fas'ın kaptanı Romain Saiss, mücadeleye ilk 11'de başlarken 21. dakikada kenara geldi. Mücadele öncesinde sakatlığı sebebiyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan futbolcu, Fransa karşılaşmasının 20. dakikasında sahadan çıkmak zorunda kaldı. Yaşadığı sakatlığın ardından kenara değişiklik işareti yapan Saiss, yerini Selim Amallah'a bıraktı.

Beşiktaşlı Saiss oyundan çıkarken büyük üzüntü yaşarken takım arkadaşları tecrübeli ismi teselli etti.

Fas Milli Takımı'nda Fransa maçı başlamadan hemen önce de Nayef Aguerd sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılmıştı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1603128989198917632

PORTEKİZ MAÇINDA DA SAKATLANMIŞTI

Fas'ın 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde oynadığı Portekiz maçının ikinci yarısında Romain Saiss sakatlanmış ve mücadeleye devam edememişti. Saiss sedyeyle oyun alanını terk ederken deneyimli savunmacı 57. dakikada yerini Achraf Dari'ye devretmişti.

FASLI FUTBOLCULARINDAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Fransa ve Fas Dünya Kupası yarı finalinde karşı karşıya geliyor. Kritik mücadele öncesinde Fas'ta birçok futbolcunun sakatlığı bulunuyordu. Muhtemel 11'lerde yer almayan oyuncuların ilk 11'de yer alması sürpriz olarak görülürken 'büyük fedakarlık' yorumları da yapıldı.

Fas Milli Takımı'nın Fransa karşısında çıkardığı ilk 11 dikkat çekti. Sakatlığı bulunan birçok ismin riskli olmasına rağmen mücadelenin kadrosunda yer alması büyük beğeni topladı.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1603121311538085896

Fas'ın stoperi Saiss, sol beki Mazaouri ve orta sahada görev yapan Amrabat'ın normal şartlarda bu mücadelede forma giyememesi gerektiği ancak oyuncuların özverili tutumu ve gerekli tedavilerin yapılması sonrasında böyle bir karar alındığı aktarıldı.

Öte yandan Fransa Milli Takımı'nda orta sahada oynayan Rabiot ise rahatsızlığı nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı ve mücadeleyi otelde takip edeceği belirtildi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1603122644060377088

FAS'IN YENİLMEZLİK SERİSİ SON BULDU!

D Grubu'nda yer alan Fransa, ilk maçında Avustralya'yı 4-1, ikinci maçında da Danimarka'yı 2-1 yenerek son 16 turunu garantilerken, son maçında Tunus'a 1-0 mağlup oldu. Son 16 turunda Polonya'yı 3-1'lik skorla geçen "Horozlar", çeyrek finalde ise İngiltere'yi 2-1 yenerek yarı final biletini aldı.

Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Belçika'yı 2-0, Kanada'yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan "Atlas Aslanları", son 16 turunda İspanya'yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti.

Çeyrek finalde Portekiz'i 1-0'lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası'nda 13 maçtır yenilmiyordu ancak Fransa yenilgisiyle bu serileri son buldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...