Tgrt Haber

Galatasaray-Alanyaspor maçında tartışmalı kararlar: Hakem Ali Palabıyık'a dev tepki!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2022 21:30 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 21:53
Galatasaray-Alanyaspor maçında tartışmalı kararlar: Hakem Ali Palabıyık'a dev tepki!
Spor Toto Süper Lig,Galatasaray,Alanyaspor,Ali Palabıyık

Son dakika spor haberi: Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ın, Alanyaspor'u konuk ettiği karşılaşmanın ilk yarısında sarı-kırmızılı ekipten Sacha Boey gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Hakem Ali Palabıyık'ın verdiği kararlar büyük tepki çekti. Sosyal medyada Palabıyık'a yoğun şekilde eleştiriler yapıldı.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ın Alanyaspor'u ağırladığı 11. hafta mücadelesinde sarı-kırmızılılar 10 kişi kaldı.

Maçın 31. dakikasında Sacha Boey'in savunma arkasına atılan topta Daniel Candeias'ı arkadan çektiği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık kırmızı kartını çıkardı. Galatasaraylı futbolcular Palabıkyk'ın bu kararına itiraz etti ama sonuç değişmedi. Kaleci Fernando Muslera, kırmızı kart kararına gösterdiği tepki nedeniyle sarı kart gördü.

Galatasaray-Alanyaspor maçında tartışmalı kararlar: Hakem Ali Palabıyık'a dev tepki!

Ayrıca, maç oynanırken Galatasaray Kulübü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Sacha Boey, orta sahada rakibini tuttuğu gerekçesiyle maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı!" ifadeleri kullanıldı.

İşte o pozisyon...

Galatasaray-Alanyaspor maçında tartışmalı kararlar: Hakem Ali Palabıyık'a dev tepki!

(Görüntü beINports'tan alınmıştır)

YORUMCULAR VE ESKİ HAKEMLERDEN POZİSYON YORUMLARI!

Rıdvan Dilmen:"Bu pozisyon kesinlikle VAR'ı hak ediyordu. Kırmızıyı gösterebilir ama VAR'a gitse Muslera'nın pozisyonunu görebilir. Bu hakemin geçmiş yıllarda gelen bir travması var. Faulle, Sacha Boey'e kırmızı çıkarması salise sürdü. Galatasaray kupada bile 20 bin kişi maçı izledi. Bu kadar gergin bir ortamda Ali Palabıyık'ı atamaları doğru değil."

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel: "Faul olup olmadığı bile tartışılacak bir pozisyonda , kimin hakimiyetinde olduğu belli olmayan bir topta, orta sahada olan oyuncu için bariz gol şansı olduğunu düşünmek!!!! Kesinlikle yanlış karar!!!"

Erman Toroğlu: "Ali Palabıyık 3-4 hafta evvel bir maç yönetiyor, maç yangın oluyor. 3 tane büyük hata yapıyor. 100 üzerinden 25 alması lazım misal. Gözlemci odaya gidiyor, Ali Palabıyık 'Elim ıslak' deyip gözlemcinin elini sıkmıyor. Bu adam bu maça gelmez, verilmez kardeşim. Hiç tanımam Ali Palabıyık'ı. Siz bu hikayeyi kavuğuma anlatın, uzaydan, bilgisayardan veriyorsunuz ya hakemleri. Yazıyorsunuz. Bilgisayara verseniz Palabıyık'ın 7-8 hafta ceza alması lazım. Bana anlatmayın. Öyle pozisyonlar var ki bir yerde bir futbolcuyu itiyor, itenin lehine faul veriyor falan. Bir rezalet olmaya başladı maç. Palabıyık yerlerde sürünüyor. Ali Palabıyık, bulursa bir Alanyalı atar. Böyle hakemdir bunlar. Oturalım güzelce maç seyredelim diyoruz. Maçın içine eden bir hakem bu. Bu hakeme maç verilmez."

10 KİŞİ KALAN GALATASARAY'IN İKİ GOLÜ İPTAL EDİLDİ!

Galatasaray'ın karşılaşmada 2 golü de ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ofsayt pozisyonuna çekilen çizgi nedeniyle sosyal medyada tepki gösterildi.

PENALTI POZİSYONU YİNE İNCELENMEDİ!

Ayrıca Mertens'in faydalanamadığı bir pozisyondaki olası penaltı pozisyonu yine VAR'da incelenmeye değer bulunmadı. Taraftarlar hakem Ali Palabıyık ve VAR'a çok sert tepki gösterdi. Ali Palabıyık kısa süre içinde 30 bin tweetle Twitter gündemine girdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...