Tgrt Haber

Galatasaray ilk transferini resmen açıkladı! Mostafa Mohamed...

27 Aralık 2021 18:42
Galatasaray ilk transferini resmen açıkladı! Mostafa Mohamed...
​Galatasaray,Mostafa Mohamed,Zamalek

Son dakika Galatasaray haberi: Sarı-kırmızılılar, Mısır'lı golcü Mostafa Mohamed'in sözleşmesinde yer alan 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu kullanırken, Zamalek kulübünden skandal bir hamle geldi. Mısır basınında yer alan habere göre; Zamalek, Mostafa Mohamed'i aradı ve Galatasaray'ın teklifini reddetmesini istedi. Mohamed, dik bir duruş sergileyerek Galatasaray'ı tercih etti.

Galatasaray'da uzun süren Mostafa Mohamed bilmecesi son bulmuş ve sarı-kırmızılı yönetim, geçtiğimiz günlerde Mısırlı golcünün bonservisini almak için Zamalek'e teminat mektubu göndermişti. Sarı-kırmızılı kulüp, Mohamed için ödenmesi gereken 4 milyon doların ödeneceğinin bilgisini Mısır kulübüne iletmişti.

RESMEN AÇIKLANDI!

Galatasaray, Mustafa Muhammed'in bonservisi için Mısır Kulübü Zamalek'le anlaşmaya varıldığını, golcü futbolcu ile 2024-2025 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, Mustafa Muhammed için satın alma opsiyonunun kullanıldığı ve Mısır Kulübü Zamalek'e 1 Temmuz 2022 tarihinde 4 milyon dolar ödeneceği belirtildi.

24 yaşındaki Mustafa Muhammed'in 2022-2023 sezonunda 900 bin dolar, 2023-2024 sezonunda 1 milyon dolar ve 2024-2025 sezonunda ise 1 milyon 200 bin dolar sabit ücret alacağı da duyuruldu.

Taraflar arasında yürürlükte olan mevcut sözleşmenin ise 2021-2022 sezonu sonuna kadar aynı şartlarda devam edeceği kaydedildi.

Galatasaray ilk transferini resmen açıkladı! Mostafa Mohamed...

MOHAMED: EVİM GİBİ HİSSEDİYORUM

Galatasaray'ın 2024-2025 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladığı Mısırlı golcü Mustafa Muhammed, çok mutlu olduğunu söyledi.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Öncelikle teşekkür ederim. Ben çok mutluyum, büyük bir mutluluk yaşıyorum. Buraya geldiğimden beri gerçekten evim gibi hissediyorum. Burada böyle bir sıcaklık var. Galatasaray gibi büyük bir takıma imza attığım için çok mutluyum. İnşallah uzun yıllar bu takıma hizmet edeceğim. Taraftarımıza gerçekten güzel bir şeyler sunmak istiyoruz. Şampiyonluklar yaşatmak istiyoruz. Onun için ben buradan herkese söz veriyorum. Elimden ne geliyorsa en iyisini vereceğim." ifadelerini kullandı.

MISIR BASINI: ZAMALEK AYARTMAYA ÇALIŞTI

Yaşanan bu gelişmenin ardından Mısır basını, önemli bir gelişmeyi duyurdu. Buna göre Zamalek kulübü, Galatasaray'ın bu kararının ardından Mostafa Mohamed'e ulaştı ve oyuncuyu ayartmaya çalıştı. Habere göre, Mostafa Mohamed'in Galatasaray için aldığı tavır dikkat çekti.

Mısır basınındaki haber şu şekilde:

"GALATASARAY'I REDDET!"

"Kontratta yer alan maddeye göre Galatasaray, Temmuz ayına kadar 4 milyon dolar ödemek zorundaydı. Zamalek'in oyuncuyu geri isteme hakkı yoktu. Ayrıca Galatasaray'ın Mostafa Mohamed'i kendi tekelinde satma ya da kiralamaya hakkı yoktu. Bu maddeler her iki kulüp için de sorun oluşturuyordu.

Galatasaray'ın Mostafa Mohamed için Zamalek'e '4 milyon doları ödeyeceğiz' tebligatını göndermesinin ardından, Mısır kulübünün yetkilileri harekete geçti ve Mohamed'e telefonla ulaştılar. Zamalek kulübü, Mostafa Mohamed'e "Galatasaray'ı reddet, sözleşme aktif hale gelmesin." dedi. Bunun sebebi Zamalek'in, geri alınması halinde Mohamed'i, Avrupa kulüplerine daha iyi bir rakamla satılacağını düşünmesiydi.

MOHAMED'DEN DİK DURUŞ!

Sözleşmede, Mostafa Mohamed'in Galatasaray'da kalmak istememesi halinde, sarı-kırmızılıların 4 milyon doları ödemeyi kabul etse dahi, Zamalek'e geri dönebileceği yazıyordu. Bununla beraber Mostafa Mohamed, Zamalek'in kendisine yaptığı teklifi reddetti ve Galatasaray'da kariyerine devam etmek istediğini Zamalek'e iletti."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...