Tgrt Haber

Galatasaray'dan Suso harekatı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2022 18:36 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 20:25
Galatasaray'dan Suso harekatı
Okan Buruk,Galatasaray,transfer,Suso,Sevilla

Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'da transfer çalışmaları doğrultusunda kanat transferi için harekete geçilirken gündeme gelen son isim İspanyol kanat oyuncusu 'Suso' oldu. Galatasaray'ın 28 yaşındaki Suso için Sevilla'ya resmi teklif yaptığı iddia edildi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da transfer harekatı devam ediyor. Sarı-kırmızılılar son olarak İspanyol kanat Suso'yu gündemine aldı.

'KİRALAMA TEKLİFİ YAPILDI'

Sabah gazetesinin haberine göre, Sarı-kırmızılı kulüp Okan Buruk'un 10 numara özellikli kanat transferi isteği doğrultusunda Sevilla'dan Suso için resmi teklif yaptığı belirtildi. İspanyol kanat için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapıldığı öğrenilirken, futbolcunun menajeriyle de irtibata geçildiği belirtiliyor.

İspanyol futbolcu Suso, tarz olarak Galatasaray'ın eski yıldız Sofiane Feghouli'ye benzetiliyor. Feghouli de bir dönem İspanya'da oynamış ve Valencia formasıyla iyi bir performans göstermişti.

Kadroda bulunan iki hızlı kanat oyuncusunun yerine oyun kurabilecek ve teknik bir 10 numara isteyen Okan Buruk, Suso ismini listenin başına yazdı.

SUSO KİMDİR?

Jesus Joaquin Fernandez Saez de la Torre 'Suso' 19 Ağustos 1993 tarihinde İspanya'nın Cadiz kentinde dünyaya geldi. Kariyerine de Cadiz'de başlayan Suso, 17 yaşında 60 bin Euro karşılığında Liverpool altyapısına transfer oldu. Liverpool U21 takımında 42, A takımda ise 21 maça çıkan Suso, beklentilerin altında kalınca Almeria'ya kiralandı. La Liga'da 35 maça çıkan İspanyol kanat, 3 gol 9 asistlik performans sergileyerek Ada kulübüne döndü fakat burada kasık sakatlığı yaşarken süre alamadı ve devre arasında 1.3 milyon Euro karşılığında Milan'a transfer oldu.

İtalyan devinde pek fazla forma şansı bulamayan Suso, sonraki sezon devre arası Genoa'ya kiralandı. Burada 19 maçta 6 gol 1 asistlik performans sergileyen 28 yaşındaki kanat, sezon sonunda Milan'a geri döndü.

21 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDENDİ

Milan'a geri döndükten sonra 3.5 sezonda 147 maça çıkan Suso, 24 gol, 32 asistlik performans sergileyerek 2019-20 sezonunda opsiyonlu kiralık olarak Sevilla'nın yolunu tuttu. Burada sergilediği performansla 21 milyon Euro karşılığında bonservisi alındı. İspanyol kanat, Endülüs ekibinde 2.5 yılda çıktığı 79 maçta 6 gol 8 asist yaptı.

İspanya alt yaş milli takımlarında düzenli forma giyen Suso, U17, U18, U19, U20, U21 takımlarında 35 maça çıkan Suso, İspanya A milli takımında ise 5 maçta forma giydi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...