Tgrt Haber

Galatasaray'ın İspanyol yıldızı Juan Mata'nın IQ testi sonucu şaşırttı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2022 22:11 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 22:51
Galatasaray'ın İspanyol yıldızı Juan Mata'nın IQ testi sonucu şaşırttı
Galatasaray,Juan Mata,Albert Einstein

Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Juan Mata'nın IQ'su çok yüksek çıktı... Ünlülerin IQ puanlarının öğrenildiği "celebrityiqs.com" verilerine göre 142 IQ puanına sahip İspanyol futbolcu tüm zamanların en iyi fizikçilerinden kabul edilen Albert Einstein'a bile yaklaştı.

Galatasaray'ın İstanbulspor'la oynadığı hazırlık maçında sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Juan Mata, "orta sahanın beyni" tanımına IQ puanı olarak da uyuyor. Kariyeri boyunca eğitime, bilime önem veren yıldız futbolcu, müthiş zekası ile dikkat çekiyor.

İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

Takvim'in haberine göre; Valencia, Manchester United ve Chelsea gibi Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giyen 34 yaşındaki futbolcu, 2 üniversite bitirdi. Camilo Jose Cela Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünden mezun olan Mata aynı zamanda Madrid Teknik Üniversitesi'nde Pazarlama okudu.

SÜPER LİG'İN ALBERT EİNSTEİN'I!

Galatasaray formasıyla ilk maçında İstanbulspor'a karşı mücadele eden tecrübeli futbolcu hazırlık maçı olmasına rağmen 8 kilit pasla adeta büyülemişti. Yıldız futbolcunun saha içinde Galatasaray'ın beyni, oyuncu kurucusu, maestorusu olması bekleniyor.

Transferin son günü 1+1 yıllık imza atan Juan Mata'nın IQ'su 142 olarak gösterildi. "Dünyanın en zeki insanı" olarak nam salan ünlü fizikçi Albert Einstein'ın IQ'su ise 160 olarak açıklanmıştı.

Galatasaray'ın İspanyol yıldızı Juan Mata'nın IQ testi sonucu şaşırttı

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...