Tgrt Haber
28 Kasım 2022 07:43 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 12:52

Göztepe-Altay derbisinde sis ve işaret fişeğinin stada nasıl girdiği ortaya çıktı

Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi sırasında çıkan olaylar nedeniyle maç ertelendi. Altay tribününden Göztepe tribününe atılan fişeğin stada nasıl girdiği ise ortaya çıktı. Güvenlik zafiyeti, statlardaki önlemleri bir kez daha tartışmaya açtı. Gelen son bilgilere göre ise Göztepe ile Altay arasında oynanan maç, sahada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilirken, İzmir Valiliği, aralarında iki ambulans şoförünün de bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
gözteoe,altay,derbi,stad,fişek

Spor Toto 1.Lig’de ezeli rakipler Göztepe ve Altay’ın maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Ancak dev İzmir derbisine yakışmayan görüntüler ve olaylar çıktı. Maçın 19.dakikasında  Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından  Göztepe  tribününde bazı taraftarlar feci şekilde yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girerken maç durdu.

TARAFTAR KALECİYE SALDIRDI

Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı ise korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan’a saldırdı. Ozan'a direkle darbeler indiren taraftar yaka paça gözaltına alındı. Göztepeli taraftar Mehmet Çakır ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi.

SİS VE FİŞEĞİ STADA AMBULANS ŞOFÖRLERİ SOKMUŞ

Gerilimin fitilini ateşleyen ve stada nasıl girdiği eleştirilen sis ve işaret fişeğini statta görevli ambulans şoförleri tarafından stat tuvaletine bırakıldığı ve konuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İzmir Valiliği ayrıca tribünde suç unsuru malzemeleri kullanan 21 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

SIRT ÇANTALARINI TUVALETE BIRAKMIŞLAR

Olayın ardından statta kamera tespit çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şu sözlere yere verildi: “Yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.”

Edinilen bilgilere göre İzmir Valiliği, aralarında iki ambulans şoförünün de bulunduğu 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...