Tgrt Haber
19 Kasım 2022 14:59 - Güncelleme : 19 Kasım 2022 15:11

FIFA Başkanı Infantino, Katar’a sahip çıktı, Batı’yı iki yüzlü davranmakla suçladı: 3 saat bira içemezseniz ölmezsiniz

FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’la ilgili yoğun eleştirilere cevap verdi. Batı’yı iki yüzlülükle suçlayan Infantino, içki yasağıyla ilgili “Günde üç saat boyunca bira içemezseniz, hayatta kalacağınızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

FIFA Başkanı Infantino, Katar’a sahip çıktı, Batı’yı iki yüzlü davranmakla suçladı: 3 saat bira içemezseniz ölmezsiniz
fıfa,katar,dünya kupası

Futbolun kalbi  Katar’da atacak. İlk kez kış ayında yapılacak olan dev turnuva için nefesler tutuldu. Yarın, Katar- Ekvador mücadelesi ile başlayacak olan dev turnuva öncesinde tartışmalara ilişkin FIFA Başkanı Gianni Infantino açıklamalarda bulundu. Infantino, Katar'ın  turnuva tarihinin en iyi organizasyonuna imza atacağını savunurken Batı’yı ise iki yüzlülükle suçladı.

İNSAN HAKLARININ HİÇE SAYILDIĞI ELEŞTİRİLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ev sahibi ülkenin Dünya Kupası hazırlıkları sırasında insan haklarını hiçe saydığı yönündeki eleştirilere sert cevap veren Infantino, "Ben Avrupalıyım. Dünyanın dört bir yanında 3 bin yıldır yaptıklarımız için, ahlak dersi vermeden önce özür dilemeliyiz. Eğer Avrupa, bu insanların kaderini gerçekten önemsiyorsa, bu işçilerin bir kısmının çalışmak üzere Avrupa'ya gelebilmesi için yasal yollar oluşturabilir. Onlara biraz gelecek ve umut verebilirler." diye konuştu.

“ÜÇ SAAT BİRA İÇMEZSENİZ ÖLMEZSİNİZ”

Infantino, statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklanmasıyla ilgili soruya, "Eğer Dünya Kupası ile ilgili en büyük sorunumuz buysa derhal istifa eder ve dinlenmek için sahile giderim. Dünya Kupası'nda alınan her karar Katar ve FIFA'nın ortak kararıdır. Katar'da alkol satın alabileceğiniz ve taraftarların alkol tüketebileceği birçok taraftar bölgesi olacak. Günde üç saat boyunca bira içemezseniz, hayatta kalacağınızı düşünüyorum" cevabını verdi.

FIFA Başkanı Infantino, Katar’a sahip çıktı, Batı’yı iki yüzlü davranmakla suçladı: 3 saat bira içemezseniz ölmezsiniz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...