Tgrt Haber

Kadıköy'de sessiz gece! Maç sonucu: Fenerbahçe 0-0 Fatih Karagümrük

15 May 2022 19:24 - Güncelleme : 15 May 2022 21:28
Kadıköy'de sessiz gece! Maç sonucu: Fenerbahçe 0-0 Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Konyaspor ile Devler Ligi için yarışan Fenerbahçe evinde Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Konyaspor ile Devler Ligi için yarışan Fenerbahçe evinde Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 70 yaptı. Karagümrük ise puanını 57'ye yükseltti.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILABİLECEK Mİ?

Şampiyonlar Ligi bileti için Konyaspor ile yarışan sarı-lacivertliler son haftaya rakibinin 3 puan önünde girdi. İkili averajda eşitliğin olduğu rekabette Fenerbahçe son haftaya avantajlı giriyor.

Fenerbahçe'nin 30 gol averajı varken, Konyaspor'un averajı 21. Fenerbahçe gelecek hafta kaybederse ve Konyaspor farklı kazanırsa Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynama biletini Konyaspor kapacak.

SERİ 13 MAÇA ÇIKTI

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan sarı-lacivertliler, gol pozisyonu üretmekte zorlandı. İkinci yarı yaptığı değişikliklerin ardından oyunu rakip alana yığan Fenerbahçe, yine gol yollarında etkisiz kaldı.

Teknik direktör İsmail Kartal ile önemli bir çıkış yakalayan ve son 12 maçında 10 galibiyet ve 2 beraberlikle 32 puan toplayan sarı-lacivertliler, üst üste 13. maçını da kaybetmedi.

Haftaya İttifak Holding Konyaspor'un 5 puan önünde 2. sırada giren Fenerbahçe, yaşadığı puan kaybıyla sezonu ikinci sırada bitirme şansını son haftaya bıraktı. Sarı-lacivertliler, ligin son haftasındaki Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçından puan aldığı takdirde sezonu 2. sırada tamamlayacak.

12 MAÇ SONRA GOL ATAMADI

Fenerbahçe, ligde 12 maç sonra gol yollarında suskun kaldı. Söz konusu 12 maçta rakiplerine 32 gol atmayı başaran sarı-lacivertliler, 13. maçta Fatih Karagümrük engeline takıldı.

Fenerbahçe, son olarak sahasında Medipol Başakşehir'e 1-0 yenildiği maçta gol atma başarısı gösterememişti.

OSAYİ CEZALI!

Fenerbahçe'nin genç kanat oyuncusu Bright Osayi-Samuel, cezalı duruma düştü. Maçın son dakikalarında sarı kart gören oyuncu, sezonun son haftasında forma giyemeyecek.

Fenerbahçeli taraftarlar, sezonun son iç saha maçına yoğun ilgi gösterdi. Müsabakayı 41 bin 742 biletli seyirci takip etti.

İSMAİL KARTAL'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, geçen hafta Beşiktaş ile oynanan derbi maçına göre biri zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yerine Bright Osayi-Samuel'i oynatan Kartal, geçtiğimiz hafta cezası nedeniyle oynayamayan Serdar Aziz'i de Filip Novak'ın yerine sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, Fatih Karagümrük karşısında kalede Altay Bayındır'a görev verirken, savunma dörtlüsünü Nazım Sangare, Serdar Aziz, Marcel Tisserand ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta sahada Luiz Gustavo-Miha Zajc ikilisini bozmayan 60 yaşındaki çalıştırıcı, bu isimlerin önünde İrfan Can Kahveci'ye görev verdi. Hücumun kanatlarında Bright Osayi-Samuel ve Diego Rossi'ye formayı veren Kartal, gol yollarında da Serdar Dursun'a oynattı.

Fenerbahçe'de Berke Özer, Ertuğrul Çetin, Jose Sosa, Mergim Berisha, Enner Valencia, Çağtay Kurukalıp, Filip Novak, Attila Szalai ve Burak Kapacak ise yedek kulübesinde forma bekledi.

SZALAİ KADRODA YER ALDI

Fenerbahçe'nin Macar stoperi Attila Szalai, 3 maç sonra kadroya dahil edildi. Yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre sahalara dönmesi beklenmeyen 24 yaşındaki savunmacı, beklenenden önce kadroda yer aldı.

Szalai, son olarak 3 hafta önce Göztepe karşısında sonradan oyuna girmişti.

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında 5 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde cezalı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Dimitris Pelkas, Kim Min-jae, Miguel Crespo ve Arda Güler müsabakada forma giyemedi.

VOLKAN DEMİREL, KADIKÖY'E RAKİP OLARAK GELDİ

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Volkan Demirel, VavaCars Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü olarak Kadıköy'deki maçta saha kenarında yer aldı.

Sarı-lacivertli camiada kaleci ve kaptan olarak uzun yıllar görev yapan, ardından teknik heyette de yer alan Demirel, ilk defa Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü olarak Fenerbahçeli taraftarlarının önüne çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Volkan Demirel'e sevgi gösterilerinde bulundu.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Fenerbahçeli taraftarlar, sezonun son iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertliler, saatler öncesinden stat çevresinde toplanırken, maç öncesinde takımlarına sevgi gösterisinde bulundu.

ALTAY BAYINDIR 'DALYA' DEDİ

Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır, VavaCars Fatih Karagümrük karşısında "Dalya" dedi. Sarı-lacivertli takımın 24 yaşındaki kalecisi, tüm kulvarlarda 100. resmi maçını Fatih Karagümrük karşısında oynadı.

Kadıköy'de sessiz gece! Maç sonucu: Fenerbahçe 0-0 Fatih Karagümrük

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Nazım Sangare'nin kaptığı topu ceza yayı üstünde önünde bulan Osayi-Samuel bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, Viviano meşin yuvarlağı önledi.

23. dakikada Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Borini'nin kafa vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağı kornere çeldi.

33. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında altıpasın solunda topla buluşan Serdar Dursun'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

38. dakikada İrfan Can Kahveci'nin kullandığı köşe vuruşunda altıpas üstünde topa yükselen Serdar Dursun'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

40. dakikada Pesic'in ceza sahası dışından sert vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağı direk dibinde son anda kornere tokatladı.

Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

54. dakikada sol kanatta iki rakibini geçen Rossi, son çizgide ceza sahasında bulunan Osayi-Samuel'e topu aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan sağına çekerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

64. dakikada ceza sahası dışında rakiplerinden sıyrılarak ceza yayına giren Rossi, Zajc ile verkaç yaptıktan sonra penaltı noktası sağından müsait durumda yaptığı vuruşta topu direk dibinden auta attı.

68. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Osayi-Samuel'in sol ayağıyla şutunda kaleci, meşin yuvarlağı ayaklarıyla taca gönderdi.

78. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında altıpasta topla buluşan Pesic'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Karşılaşma 0-0 berabere bitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...