Tgrt Haber

Kanarya deplasmanda turladı! Maç sonucu: AEK Larnaca 1-2 Fenerbahçe

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 21:30 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 21:55
Kanarya deplasmanda turladı! Maç sonucu: AEK Larnaca 1-2 Fenerbahçe
UEFA Avrupa Ligi,,AEK Larnaca,Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca'ya konuk etti. Sarı-lacivertliler zorlu deplasmanda 2-1 kazanmayı bildi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri penaltıdan Batshuayi ve Joao Pedro kaydetti. Ev sahibi ekibin sayısı Trickovski'den geldi.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe, Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca'ya konuk etti. Sarı-lacivertliler zorlu deplasmanda 2-1 kazanmayı bildi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri penaltıdan Batshuayi ve Joao Pedro kaydetti. Ev sahibi ekibin sayısı Trickovski'den geldi.

Ev sahibi ekipte Angel Garcia 84. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Fenerbahçe'de Enner Valencia 86. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 10'a yükseltti ve 2. tura çıkmayı garantiledi. Grubun diğer mücadelesinde Fransız ekibi Rennes, deplasmdanda Dinamo Kiev'i 1-0'a geçti. Rennes de puanını 10'a yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi. Fenerbahçe ve Rennes kalan iki haftada grup liderliği için mücadele verecek.

Grubunu lider bitiren takımlar direkt olarak son 16 turuna yükseliyor. 2. olarak gruptan çıkan takımlar Şampiyonlar Ligi'nde 3. olarak Avrupa Ligi'ne düşen takımlarla play-off maçı oynayacak.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1580608870623256576

İKİ TAKIMIN YÖNETİCİLERİ MAÇ ÖNCESİ YEMEKTE BULUŞTU

UEFA Avrupa Ligi B Grubu dördüncü haftasında AEK Larnaca ile karşılaşacak Fenerbahçe'de yönetim kurulu üyeleri, konuk ekibin yöneticileriyle yemekte bir araya geldi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Rum Kesimi ekibinin ev sahipliğinde organize edilen yemeğe yönetim kurulu üyeleri Simla Türker Bayazıt, Mustafa Kemal Danabaş, Selahattin Baki ve Bekir İrdem ile AEK Larnaca'nın Başkanı Andros Karapatakis, yönetim kurulu üyeleri Andreas Lefkaritis, Joseph Frangos ve George Savva, Evmeos Efthymiades katıldı.

Yemeğin ardından günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1580619668368171008

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada İsmail Yüksek'in orta sahada kaptırdığı topla hücuma çıkan Mamas ceza sahası dışından şutunu çekti, kaleci Altay meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Alioski'nin soldan ortaladığı topu Pedro altı pas içinde tek dokunuşla ağlara gönderdi.

22. dakikada kullanılan serbest vuruşta arka direğe gönderilen meşin yuvarlağı Szalai kafayla içeri çevirdi, Gustavo Henrique'nin yakın mesafeden kafayla vurdu, top kalecide kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

48. dakikada Altman ceza sahası içinde Altay'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi VAR incelemesinin ardından penaltıya karar verdi, 52. dakikada topun başına geçen Trickovski meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

60. dakikada Faraj'ın sağdan içeri gönderdiği topa Sanjurjo kafayla vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

66. dakikada İsmail Yüksek'in pasıyla sağdan savunmanın arkasına sarkan Ferdi Kadıoğlu dar açısına rağmen şutunu çekti, top yan ağlarda kaldı.

78. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Osayi Samuel'in ceza sahasında içeri göndermek istediği topa Naoum eliyle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. 80. dakikada penaltı noktasının başına geçen Batshuayi topu ağlarla buluşturdu: 1-2

83. dakikada Valencia'nın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci direk dibinden son anda kornere çeldi.

84. dakikada Fenerbahçe bir penaltı daha kazandı. Garcia'nın Rossi'yi ceza sahası içinde düşürmesinin ardından hakem penaltıya hükmetti. 86. dakikada topun başına geçen Valencia'nın penaltı vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

90+6. dakikada İrfancan Kahveci'nin ceza sahası içinden şutunda kaleci topu kornere çeldi.

Maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, puanını 10 yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...