Tgrt Haber

Sivasspor-Galatarasay maçında gol neden iptal edildi? Maçın hakemi Erkan Özdamar açıkladı

30 Aralık 2022 07:36 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 07:43
Sivasspor-Galatarasay maçında gol neden iptal edildi? Maçın hakemi Erkan Özdamar açıkladı
galatasaray,sivasspor,hakem,gol,var,erkan özdamar

Süper Lig’in 16.haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray maçında düdük çalan maçın hakemi Erkan Özdamar, Sivassporluların tepkisini çeken gol iptali kararı ile ilgili konuştu.

Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 16.haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım Mertens’in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Ev sahibi Sivasspor 52. dakikada Fredrik Ulvestad ile skoru 1-1 yapmayı başardı. Ancak golden sonra VAR uyarısıyla pozisyonu uzun süre izleyen maçın hakemi Erkan Özdamar, golden ofsayt olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI

Golün iptali sonrasında Sivassporlu futbolcular ve taraftarlar ayağa kalktı. Sosyal medyada da gündem olan karar eski hakemleri ve futbol yorumcularını da ikiye böldü. Neden iptal olduğuna ilişkin ‘ofsayt’ veya ‘faul’ gerekçeleri öne sürülürken bu belirsizlik tepkilere yol açan kararı veren hakem Erkan Özdamar’ın sözleri ile son buldu.

ERKAN ÖZDAMAR: POZİSYON OFSAYT

Sivassporluların maç içinde verdiği kararlar ile tepkisini çeken hakem Özdamar, konuyla ilgili maç sonunda yaptığı bilgilendirmede pozisyonda ofsayt tespit ettiklerini söyledi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da maç sonunda konuyla ilgili sorulan soruya 'bize pozisyonun ofsayt olduğu söylendi' açıklamasında bulundu.

Fanatik Gazetesi yazarı Ömer Necati Albayrak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Erkan Özdamar'ın Sivassporlulara pozisyon ile ofsayt bilgilendirmesi yaptığını belirtti.

https://twitter.com/necatialbayrak5/status/1608502468781932544

GALATASARAY 3 PUAN İLE YILI LİDER TAMAMLADI

Galatasaray zorlu Sivas deplasmanında 2-1 kazanarak haftayı ve yılı lider tamamladı. Oldukça zorlu geçen ikinci yarıda 90+5'te Barış Alper Yılmaz’ın attığı galibiyet golü ile Cimbom ligde 5'te 5 yaparak zirveye kuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...