Tgrt Haber
15 Kasım 2022 21:42 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 21:52

Tarihin en pahalı Dünya Kupası: Biletler el yakıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası pazar günü Katar'da başlıyor. İlk kez Orta Doğu'da düzenlenecek olan organizasyona 200 milyar dolar harcandı. Dudak uçuklatan maliyet biletlere de yansıdı. Final maçını izlemek isteyen bir Türk futbolsever en az 11 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda...

Tarihin en pahalı Dünya Kupası: Biletler el yakıyor!
Dünya Kupası,Katar

FIFA 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. İlk kez Ortadoğu'da düzenlenecek organizasyon tarihin en pahalı Dünya Kupası olacak. Turnuva için Katar'da yatırımlar 2010 yılında başladı. Yatırımların toplam bedeli 200 milyar dolara ulaştı.

Paranın büyük kısmı altyapı yatırımlarına gitti. Metro ağı, havalimanı çalışmaları, önde gelen projeler arasında. Maçlar için ise 8 yeni stat inşa edildi. Sadece statlara 10 milyar dolar harcandı. Statlardan birini de bir Türk şirketi yaptı. 

BİLET FİYATLARI

Turnuvanın maliyeti bilet fiyatlarına da yansıdı. Şu ana kadar en pahalı biletler Katar'daki Dünya Kupası'nda satılacak. Hürriyet gazetesinin haberine göre; Fiyatlar 2018'de Rusya'da düzenlenen turnuvadakinden yarı yarıya daha pahalı.

Açılış maçı 340 Euro, grup maçları 65 Euro... Final maçı için en ucuz bilet ise 583 Euro. Yani bir Türk seyirci final maçı için sadece bilete 11 bin lira ödeyecek.  Etkinliğe 1 milyon 200 bin ziyaretçi bekleniyor. Bu ülke nüfusunun yarısına yakın bir sayı...

Katar ise etkinlikten 17 milyar dolar gelir elde edecek. Daha önce gelir beklentisi 20 milyar dolardı. Yapılacak yatırımların daha sonra ülke içerisinde değerlendirilmesinin yolları aranıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...