Tgrt Haber
27 Kasım 2022 19:30 - Güncelleme : 27 Kasım 2022 22:47

TFF 1. Lig'de skandal: Göztepe-Altay derbisinde holigan taraftar korner direğiyle kaleciye saldırdı!

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe, Altay'ı konuk etti. Derbide maçında sahaya giren bir holigan, yerinden söktüğü korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. İzmir derbisinin 24. dakikasında yaşanan bu skandal şiddet olayının ardından iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti ve çıkan olayların ardından maç tatil edildi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Spor Toto 1. Lig,Göztepe,Altay

Spor Toto 1. Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi çıkan olaylar nedeniyle durdu. Daha önce deplasman yasağı konulan maç için, sonradan bu karardan vazgeçilmişti. 

HOLİGAN TARAFTAR KALECİYE SALDIRDI!

Maçta iki takım taraftarları arasında yaşanan olaylar nedeniyle iki ambulans sahaya girdi.  Bu sırada bir Göztepe taraftarı, sahaya girdi ve elindeki korner bayrağının sopasıyla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Kaleci Evrim'in kafasında açılma olduğu ifade edildi. Yaşanan olaylar sonrası maç durdu ve iki takım oyuncuları soyunma odasına gitti.

Göztepe - Altay karşılaşması çıkan olayların ardından tatil edildi.

KALECİ VE TARAFTARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaralanan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in başında kesik oluştuğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı, tribüne atılan yabancı madde nedeniyle yaralanan bir taraftarın ise ameliyata alındığı öğrenildi.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki karşılaşmada, sahaya giren bir taraftarın köşe gönderiyle vurduğu Ozan Evrim Özenç, ambulansla Medicana International İzmir Hastanesine kaldırıldı.

Özenç'in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlatılması sonucu yaralanan taraftar Mehmet Çakır da sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Çakır'ın fişek benzeri bir maddenin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada Altay taraftarları, 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlatmış, yaralanan taraftar olduğu bilgisi üzerine 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu. Bu sırada bir Göztepe taraftarı, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurmuş, daha sonra müsabaka tatil edilmişti.

ALTAY BAŞKANI AYHAN DÜNDAR: UTANÇ VERİCİ!

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Ayhan Dündar, olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe maçıyla ilgili olarak, "İki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın." dedi.

Dündar, Göztepe taraftarının yaraladığı kaleci Ozan Evrim Özenç'in tedavi gördüğü hastane önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaleci Ozan'ın tomografisinin çekildiğini, bilincinin yerinde olduğunu söyledi.

Tomografi sonucuna göre durumunun netleşeceğini aktaran Dündar, şöyle konuştu:

"Kötü bir olaydı, yaşanmaması gereken bir durumdu. Maç içinde bizim taraftarlarımız tarafından atılan bir patlayıcı madde ile Göztepe taraftarının bir tanesini gördüm, çok üzüldüm. Öncelikle acil şifalar diliyorum kendisine. Utanç verici bir durum benim açımdan. Tekrarı olmaması dileğiyle, inşallah orada yaralı arkadaşlarımız öncelikle sıhhatlerine hızlı bir şekilde kavuşurlar. Canımız yandı, hiç olmaması gerekiyordu, yakışmadı. Özellikle maçın başında, iki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın. Başka bir şey de söylemek istemiyorum."

NELER YAŞANDI?

Karşılaşmanın 19'uncu dakikasından sonra ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi.

Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, yaka paça gözaltına alındı.

Aldığı darbeler sonrasında Ozan yerde kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1596953801277452288

AK PARTİ'DEN TEPKİ

Maçın tatil edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hukuki süreci takip edileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1596943077553631233

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...