Tgrt Haber

Trabzonspor'a gurbetçi sağ bek: Kaan Kurt

05 May 2022 21:47 - Güncelleme : 05 May 2022 22:05
Trabzonspor'a gurbetçi sağ bek: Kaan Kurt

Transfer haberleri: Trabzonspor, Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach altyapısından yetişen 20 yaşındaki sağ bek Kaan Kurt'u transfer ediyor. Alman kulübüyle sözleşmesi bitecek olan genç futbolcunun uygun bir yetiştirme bedeli karşılığında imza atması bekleniyor.

Şampiyon Trabzonspor, yeni sezon yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına erken başladı. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun "Yazın oynayacağımız hazırlık maçları bile planlandı" dediği bordo-mavililer, transferleri de aynı titizlikle sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın transfer listesindeki isimler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Avcı'nın yönetiminden Borussia Mönchengladbach'ın sağ beki Kaan Kurt'u istediği öğrenildi.

Sağ bekte Bruno Peres ve Serkan Asan'a alternatif oluşturmak isteyen Avcı, 20 yaşındaki sağ beki bir süredir Almanya'da izletiyordu. Mönchengladbach 2. takımında forma giyen gurbetçi futbolcu ile Hollanda ekiplerinin de ilgilendiği ancak ailesinin Karadeniz kökenli olması sebebiyle Trabzonspor'a yakın olduğu belirtildi.

BEDAVAYA GELECEK

Devre arasında genç ve yerli isimlere yönelen Trabzonspor, Bursaspor'dan 18 yaşındaki stoper Taha Altıkardeş, Bayer Leverkusen'den 18 yaşındaki forvet Emirhan Gedikli, Altınordu'nun 19 yaşındaki santrforu Enis Destan, Bursaspor'un 20 yaşındaki golcüsü Batuhan Kör ve yine Yeşil-Beyazlılar'dan 19 yaşındaki orta saha Kerem Şen'i transfer etmişti. Bordo-mavililerin kasasından bu 5 futbolcu için 3 milyon Euro civarında bir rakam çıktı.

Kaan Kurt transferi ise bedavaya bitecek. Alman kulübüyle sözleşmesi bitecek olan genç ismin uygun bir yetiştirme bedeli karşılığında kadroya katılması planlanıyor.

KAAN KURT KİMDİR?

Kaan Kurt, 21 Aralık 2001 tarihinde Almanya'nın Moers kentinde doğdu. Futbola 2012 yılında Schalke'nin altyapısında başlayan genç futbolcu, daha sonra Mönchengladbach'ın altyapısına transfer olurken, burada sergilediği performansla M'gladbach'ın ikinci takımına yükseldi.

Kaan, bu sezon M'gladbach 2 takımıyla Almanya 4. Ligi'nde 24 maçta forma giyerken, 1 gol atıp 4 de asist yaptı. Genç oyuncunun güncel piyasa değeri ise 200 bin Euro civarında...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...