Tgrt Haber

Son dakika: TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

04 Nisan 2022 14:20 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 16:45
Son dakika: TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

Son dakika haberi: Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu’nun aldığı 13 hakem kararını bozdu. Bu karar sonrası TFF'den peş peşe istifa haberleri gelirken TFF Başkanı Nihat Özdemir 3 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden istifa etti. Özdemir'den boşalan koltuğa Başkan Vekili olan Servet Yardımcı atandı.

Son dakika haberi: Merkez Hakem Kurulu’nun 13 hakemin düdüğünü asması Tahkim Kurulu’ndan döndü. Bu karar sonrası TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baykan istifa kararını açıkladı. 

TFF’DE BİR İSTİFA DAHA

Bugün sabah saatlerinde ise TFF Yönetim Kurulu üyesi sponsorluklar ve pazarlama sorumlusu Alkın Kalkavan istifa etti.

NİHAT ÖZDEMİR BIRAKTI

Peş peşe gelen istifa kararları sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir de görevi bıraktı. 3 yılı aşkındır başkanlık görevini sürdüren Özdemir'in istifa kararı sonrası TFF'den açıklama geldi. Özdemir'in istifasının ardından başkanlık görevine vekaleten Servet Yardımcı atandı.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi;

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

RİVA'DAN AYRILDI

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında istifa eden Özdemir, daha sonra Yayın İhale Komisyonu üyeleri, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Bu toplantının ardından tesislerden ayrılan Özdemir, basın mensuplarının açıklama talebini geri çevirdi. 

Son dakika: TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

TFF'DE BİR GÖREVLENDİRME DAHA

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifası sonrası Başkan Vekili Servet Yardımcı vekaleten başkanlık görevini devraldı. Yardımcı'dan boşalan göreve ise Mustafa Çağlar getirildi. TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, yeni bir görevlendirmede bulundu. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar sonrasında Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, TFF Başkan Vekilliği görevine getirildi" ifadelerine yer verildi.

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950 yılında Diyarbakır doğumlu.

Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Sanayi ve turizm, İnşaat alanlarında yatırımlarda bulundu. Nihat Özdemir, Limak Holding'in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 senesinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerini zamanından önce tamamlayarak artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir. LİMAK'ın faaliyet alanını yalnızca inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, enerji, turizm, çimento ve gıda sektörlerine de taşımıştır.

TFF BAŞKANLIĞI

Ankaragücü ve Fenerbahçe'de idari görevler aldı. 1 Haziran 2019'da tek aday olarak girdiği TFF Başkanlık Seçimi'nde 179 oy olarak federasyonun 42. başkanı oldu. Özdemir evli ve 2 çocuk babası ve İngilizce biliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...