Tgrt Haber

Twitter'da yeni dönem başladı, Fenerbahçe 'altın tik'i kaptı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 10:33 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 11:13
Twitter'da yeni dönem başladı, Fenerbahçe 'altın tik'i kaptı
Fenerbahçe,sarı tik,Twitter,Elon Musk

Elon Musk'ın satın almasının ardından radikal değişikliklerin yaşandığı Twitter'da 'altın tik' uygulaması başladı. Başta Musk'ın şirketleri Twitter, Tesla ve Space X'in kullandığı 'sarı renkli tik'i Türkiye'de alan ilk kulüp Fenerbahçe oldu.

Sosyal medya platformu Twitter'da, yeni patron Elon Musk'ın radikal değişiklikleri hayata geçirilmeye başlandı. Şirketi satın aldıktan sonra 'mavi tik' uygulamasını ücretli hale getiren Musk, 'altın' ve 'gri' tik uygulamalarını da aktif hale getirdi.

ŞİRKETLERE ALTIN, HÜKÜMETLERE GRİ

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Elon Musk, şirket hesaplarının "altın", hükümet hesaplarının "gri" ve bireyler için ise "mavi" renkli doğrulama işareti kullanılacağını kaydetmişti.

Twitter'da yeni dönem başladı, Fenerbahçe 'altın tik'i kaptı

TÜRKİYE'DE İLK ALTIN FENERBAHÇE'YE

Belli bir süre ara verilen tik uygulamasının tekrar başlamasıyla birlikte dünyadan ve Türkiye'den pek çok hesap 'altın tik'e geçiş yaptı. Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, Space X, Tesla gibi firmaların yanı sıra, Türkiye'den de Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hesabı da 'altın tik'i aldı. Fenerbahçe, Türkiye'de 'sarı renkli tik'i alan ilk futbol kulübü oldu.

Twitter'da yeni dönem başladı, Fenerbahçe 'altın tik'i kaptı

'SARI', 'MAVİ' VE 'GRİ' TİK NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?

Yeni uygulama ile birlikte Twitter'da sarı tik, ilgili hesabın Twitter'da resmi bir işletme topluluğu için ona aldığını ifade ediyor. Bu nedenle şirketlere "sarı" onay tiki veriliyor.  "Mavi" tik ise ünlü veya ünsüz bireylerin, gri tik ise kamu hesaplarının onaylı hesap olduğunu belirtmek için kullanılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...