Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 20:03 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 21:27

Son dakika! UEFA'dan Fenerbahçe'ye 'Putin' cezası

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile oynadığı karşılaşmada, sarı lacivertli taraftarların yaptığı 'Vladimir Putin' tezahüratına ceza geldi. UEFA, yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye seyircisiz oynama ve para cezası verdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Son dakika! UEFA'dan Fenerbahçe'ye 'Putin' cezası
UEFA,Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le oynadığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle UEFA tarafından Fenerbahçe'ye para ve kısmi seyircisiz oynama cezası verdi.

50 BİN AVRO CEZA

UEFA'dan yapılan açıklamada, sahaya yabancı madde atılması ve provokatif tezahürat nedeniyle sarı-lacivertli takıma 50 bin avro para cezası verildiği kaydedildi. Fenerbahçe'nin, sahasındaki bir Avrupa kupası maçında kısmi seyircisiz (en az 5 bin koltuk) oynama cezası aldığı belirtildi.

UEFA, 27 Temmuz'da oynanan ve Ukrayna ekibinin 2-1 kazanarak tur atladığı karşılaşmada bazı taraftarların yaptığı kısa süreli "Putin" tezahüratı nedeniyle disiplin soruşturması açmıştı.

ALİ KOÇ: TEZAHÜRAT BİZE YAKIŞMADI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbol dünyasına damga vuran skandal olay sonrası yaptığı açıklamada, olayın 20 saniyelik olduğunu belirtip şunları söylemişti:

"İkinci golü yedik bir şey olmadı. Elendik böyle tezahürat olmadı. Birinci golde oldu. Bana göre yakışıksız, gereksiz bir tezahürattı. Fenerbahçe kimliğinden, değerlerinden, duruşundan çok uzak bir tezahürattı ama ne yapalım, insanların ağzına fermuar mı kapacağız? Maçtan önce UEFA'ya 'ne söyleyeceğiz' mi diyeceğiz? Niye oldu o tepki? Maçtan önce Türkiye'de bir takımda eskiden top oynayan bir kalecinin eski kulübünün işaretini yaparak tribünleri germesiyle başladı. Yedek kulübesinden fırlayarak öyle hareketler yaptı ki bununla beraber golü atan da yaptı. Bariz bir tahrik var ama yine de yakışmadı bize bu söylemler."

"SAVAŞA KARŞIYIZ"

Bir anlık bir öfkeyle bile olsa bu tezahüratın yapılmasını gereksiz bulduğunu dile getiren Ali Koç, şöyle devam etti:

"115 yıllık şanlı tarihiyle büyük Fenerbahçe camiasını, bir kısım taraftarın anlık öfkesi ama haksız söylemiyle yaftalamaya çalışmak, sporun ne olduğunu bilmeyenleri, binlerce taraftarın maç adrenaliyle tamamen karşısındaki incitmek için yaptığı 20 saniyelik hareketi sanki koordine yapılmış gibi yansıtanları da kınıyorum. Uykumu kaçıran konu bu, kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Türkiye'nin de Fenerbahçe'nin de işgalle, savaşla ilgili duruşu nettir. Nedir o duruş; biz kimsenin yanında değiliz. Savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizim duruşumuz bu kadar nettir. Bizde Ukraynalı sporcu da var Rus sporcu da var."

Koç, "Dost bildiğimiz bir yerin bize ithamlar etmesini ben kabul edemem. UEFA çite standart uygulamamalı. Sporla siyaset iç içe girmemeli. Spor tarih boyunca barış için yüzlerce örnek var. Burada da spor bu işgal dışında tutulmalıydı."

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemal Süreyya 5 Ağustos 2022 21:45

Futbola siyaseti karıştıran kim

Sonraki Haber Yükleniyor...