Tgrt Haber
14 Nisan 2024 14:36 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 14:37

Yabancı VAR uygulamasının ardından hakemlerden flaş istek!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Lig'deki kritik karşılaşmalarda VAR'da yabancı hakem olma uygulaması, ligde dün oynanan MKE Ankaragücü-Gaziantep FK maçıyla start aldı. Türk hakemlerden bu uygulamaya tepki olurken flaş bir istek de geldi. İşte detaylar...

Yabancı VAR uygulamasının ardından hakemlerden flaş istek!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 12 Nisan'da Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirileceğini açıkladı.

MKE ANKARAGÜCÜ-GAZİANTEP FK MAÇIYLA BAŞLADI

Yabancı VAR hakemi uygulaması dün oynanan MKE Ankaragücü-Gaziantep FK karşılaşmasında başlarken, bugün oynanacak Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve yarın oynanacak Alanyaspor-Galatasaray karşılamlarında da yabancı VAR'da yabancı hakem olacak.

YABANCI HAKEM GOLÜ İPTAL ETTİRDİ!

MKE Ankaragücü-Gaziantep FK maçında görev yapan İspanyol VAR hakemi Mario Melero López ilk maçında kritik bir müdahale yaptı.

Ankaragücü'nün Ali Sowe ile 24. dakikada bulduğu gol, VAR hakemi Melero'nun Ali Şansalan'a uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Yabancı VAR uygulamasının ardından hakemlerden flaş istek! - 1. Resim

TÜRK HAKEMLERİ KARARA TEPKİLİ!

Akşam'da yer alan habere göre; Yabancı hakem kararının alınması nedeniyle Türk hakemlerinin motivasyonu bozuldu.

Bu durum nedeniyle gelir ve prestij kaybına uğrayan hakemler, başkanların da sert açıklamaları nedeniyle UEFA nezdinde itibarlarının zedelendiğini düşünüyor.

"BİZ DE YABANCI BAŞKAN İSTİYORUZ!"

Haberin detayında, kulislerde, "Biz de yabancı başkanlar istiyoruz" şeklinde konuşulduğu ifade edildi.

Dünya basınında, Türkiye'de yerli hakemlere duyulan güvensizlik nedeniyle VAR hakemlerinin yabancı tercih edildiği belirtilirken eleştirilerin önyargılı olduğu da vurgulandı.

Kaynak: Akşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...