Tgrt Haber

Şanlıurfa Müftülüğü Murat Yalçın'ı umreye gönderecek

16 May 2014 15:32
Şanlıurfa Müftülüğü Murat Yalçın'ı umreye gönderecek
Şanlıurfa Müftülüğü, murat yalçın, umre, soma, soma faciası,

Şanlıurfa Müftülüğü, kurtarıldıktan sonra ambulansa bindirilirken "Çizmelerimi çıkarayım mı" sözleriyle Soma'daki acının adeta simgesi haline gelen maden işçisi Murat Yalçın'ı kutsal topraklara gönderecek.

Şanlıurfa Müftülüğü, Soma'daki maden faciasında kurtarıldıktan sonra "Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin" sözleriyle sosyal medya ve televizyon ekranlarına yansıyan maden işçisi Murat Yalçın'ı umre ziyareti için kutsal topraklara gönderecek. Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu. Programın ardından dua eden İl Müftüsü İhsan Açık, burada yaptığı konuşmada olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Açık, Soma'daki maden faciasında kurtarıldıktan sonra "Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin" sözleriyle bütün Türkiye'yi ağlatan maden işçisi Murat Yalçın ile telefonda görüştüğünü söyledi.
Yalçın'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anlatan Açık, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında çekilen kura sonucunda 10 kişi umreye gitme hakkı kazandı. Biz de işçi kardeşimizi eğer kabul ederse 11'inci kişi olarak gönderebileceğimizi söyledik, kendisi de kabul etti. Murat Yalçın kardeşimizin kayıtlarını yaptıktan sonra kendisini inşallah umreye göndereceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...