Tgrt Haber

PKK terör örgütü bölündü

13 Ağustos 2015 06:41
PKK terör örgütü bölündü
pkk, örgüt,

Saldırılarıyla çatışmasızlık ortamını sona erdiren terör örgütü PKK’da çözüm süreci yanlıları ile şahin kanat arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.

Bölücü terör örgütünün üst düzey mensupları bazen aynı hafta içinde birbirlerinin tam aksine açıklamalar yaparken, bazen de İmralı'daki Abdullah Öcalan'ı itibarsızlaştıracak değerlendirmeler yapabiliyor. Terör örgütü yöneticilerinden Cemil Bayık, 7 Haziran seçimleri sonrası yaptığı açıklamada, HDP’nin koalisyon yapabileceğini söyledi ancak bir başka PKK yöneticisi Duran Kalkan bu durumda HDP’nin düzen partisi olacağını söyleyerek Bayık’a karşı çıktı. HDP’li yöneticiler de bu çelişkili açıklamalar arasında gidip gelen söylemlerde bulundu.

ÖCALAN’A DARBE

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı silahsızlanma kongresi çağrısı ise Kandil’de şahin kanatta yer alan Bese Hozat tarafından, "Bizim şu anda kongreyi toplama gibi bir gündemimiz yok  Abdullah Öcalan'ın böyle bir çağrıyı yapması mümkün değildir” sözleriyle reddedildi.

HDP örgüt yönetiminde

Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, HDP'nin, demokratik, özgür iradesiyle karar alabilen bir parti olmadığına dikkati çekerek, "HDP’nin PKK ile uyumsuzluğu düşünülemez. HDP’nin gerçek program ve tüzüğü, PKK’nın emir ve talimatlarıdır" değerlendirmesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...