Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 12:30

Türkiye’ye kaçak giren 13 bin Afgan’a sınır dışı

Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yapan veya oturma iznini yenilemeyen yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri yapılıyor. Son 7 ayda 37 bin düzensiz göçmen sınır dışı edilirken bunların 13 bininin Afgan olduğu açıklandı.

Türkiye’ye kaçak giren 13 bin Afgan’a sınır dışı
afgan göçmen,,türkiye,,mülteci,

Türkiye’ye kaçak yollarla giren ve oturma iznini yenilemeyen yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmen sınır dışı ediliyor.

Düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi için çalışmalar sürüyor. İstanbul İl Göç İdaresince yapılan çalışmalar kapsamında her gün yüzlerce Afgan uyruklu düzensiz göçmen sınır dışı ediliyor.

Düzensiz göçmenler, güvenlik ekipleri tarafından geri gönderme merkezine getiriliyor. Burada işlemleri tamamlanan göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İstanbul Havalimanı'na getiriliyor.

Türkiye’ye kaçak giren 13 bin Afgan’a sınır dışı

13 BİNİ AFGAN 37 BİN GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Her gün peyderpey ülkelerine gönderilen Afgan uyruklu düzensiz göçmenler İstanbul Havalimanı’nda görüntülendi. Güvenlik noktasından polis ve jandarma ekipleri tarafından geçirilen göçmenler ülkelerine gönderilmek üzere uçağa sevk ediliyor.

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü bu yıl güvenlik güçlerince yakalanan ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünce sınır dışı işlemi uygulanan ya da sınır dışı edilmek üzere 22 ilde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilen düzensiz göçmen sayısının 37 bin 72 olduğu belirtildi.

Hakkında sınır dışı işlemi uygulanan yabancılardan 12 bin 893'ünün Afganistan, 5 bin 840’ının Pakistan, 18 bin 339'unun da diğer uyruklardan oluştuğu bildirildi.

Türkiye’ye kaçak giren 13 bin Afgan’a sınır dışı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...