Tgrt Haber

15 Temmuz gazisi darbe girişimi gecesini anlattı: Yüzümdeki şarapnel parçası şeref nişanım

13 Temmuz 2023 11:56 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 12:08
15 Temmuz,gazi,darbe girişimi

Kütahyalı 15 Temmuz gazisi Ali Karayiğit, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesi İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde gazi olan Karayiğit, "Yüzümde duran şarapnel parçası benim şeref nişanım" dedi. 

15 Temmuz 2016’da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek oldu. Türk demokrasisini hedef alan hain girişim, halkın demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koydu.

SABAHA KARŞI BİZE TANKLA ATIŞ YAPTILAR

Tavşanlı’da oturan 46 yaşındaki gazi Ali Karayiğit, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaştı. 15 Temmuz zaferinin Türk milleti için ikinci kurtuluş mücadelesi olduğunu ifade eden Karayiğit, o geceyi hiç unutamayacağını söyledi. Karayiğit, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi doğumlu olduğunu, İstanbul'da özel bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığını anlatarak, "15 Temmuz gecesi çalıştığımız yere yakın olduğu için ben ve diğer arkadaşlar köprüye çıktık. Çok kalabalık insan kalabalığı vardı. Şunu gördüm ben; bu vatan sahipsiz değil. Köprüde askerlerin, FETÖ'cü askerlerin diyelim, insanların üzerlerine ateş ettiklerini gördüm. Köprü üzeri çok kalabalıktı ve orada insanların öldüklerini gördüm. Çok sayıda yaralı ve ölenler vardı. En son sabaha karşı bize tankla atış yaptılar.” diye konuştu.

15 Temmuz gazisi darbe girişimi gecesini anlattı: Yüzümdeki şarapnel parçası şeref nişanım

ŞEREF NİŞANIM OLARAK YÜZÜMDE DURUYOR

“Benim arkamda top mermisi patladı” diyen gazi Karayiğit şöyle devam etti: “Orada top mermileri atıldı ve arkamıza top mermisi düştü. Ben o sıra bayılmışım. Oradan beni iki üç genç almış ambulansa oradan hastaneye götürmüşler. En son hatırladığım sabah saat 06.00 gibi tankla top atışı yaptılar. Bu patlamanın şiddeti ile benim başıma 2 şarapnel parçası geldi. Bir tanesi başımdan çıkartıldı, diğeri benim şeref nişanım olarak yüzümde duruyor. Bu mücadele Türk milleti için ikinci kurtuluş mücadelesidir. O yüzden bu geceyi unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Tüm gazilerimize sağlık sıhat diliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun." 


Evli ve Reyhan ile Yiğit adında iki çocuğu olan Ali Karayiğit, 15 Temmuz olayından 2 ay sonra dünyaya gelen çocuğuna Yiğit adını verdi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...