Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 09:14

15 Temmuz şehidinin babası: Evlatsız yaşanır vatansız yaşanmaz

15 Temmuz hain darbe girişimindeki şehit olan özel hareket polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Baba Yiğit, “Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor” ifadelerini kullandı

15 Temmuz şehidinin babası: Evlatsız yaşanır vatansız yaşanmaz
15 Temmuz,Yahya Kemal Yiğit,

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırı sonucunda şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, 15 Temmuz’un 6. Yıl dönümünde İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yiğit, 15 Temmuz’u her gün yaşadıklarını kaydetti. 

15 TEMMUZ’U UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL

Darbe girişimini unutmanın mümkün olmadığını kaydeden baba Yiğit, “Biz aslında 15 Temmuz’u her gün yaşıyoruz. 15 Temmuz’u unutmak mümkün değil. Unutmayacağız, unutturmayacağız da Tek gayemizde budur. Allah, inşallah bir daha böyle bir geceyi vatanımıza ve milletimize yaşatmaz. 15 Temmuz bir Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi kadar önemli bir kalkışmaydı. O gece biz 251 şehit ile çok ucuz kurtulduk. Bu 251 şehitten biri de bizim evladımız. Uhud’dan bugüne kadar bu aziz vatan toprakları için canını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bu vatan toprakları bugüne kadar milyonlarca şehit vermiş. Bunlardan biri de bizim evladımız” ifadelerini kullandı.

O DAĞIN ADI VATANDIR

“Evlat acısı yüreğimizde bambaşka” diyen Yiğit, “Bu aziz vatan topraklarının kurtuluşuna küçücük de olsa bir katkısı olmuşsa kendimizi mutlu addediyoruz. Evlatsız yaşanıyor, vatansız yaşanmıyor. İşte burada bahçede uğraşıyorum. Birileri patates, domates diyerek ekonomik darbe yapma peşinde. Burada bir sürü sebze ektim. Vallahi bunların hiçbirini yemeden yaşarız. Gidip dağlardan ot toplarız ve hayatımızı idame ettiririz. İki taşın arasında buğday ekeriz, dövüp un yaparız. Taşı da ısıtıp üzerinde ekmek yaparak hayatımızı idame ettiririz. O dağ var ise o otu toplar yeriz. O dağın adı da vatandır” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...