Tgrt Haber

15 Temmuz'da başına silah dayanan Hulusi Akar o anları anlattı: Sık ulan şerefsiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2023 15:22 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 15:33
15 Temmuz'da başına silah dayanan Hulusi Akar o anları anlattı: Sık ulan şerefsiz
Hulusi Akar,15 Temmuz,darbe

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında teröristler tarafından kaçırılıp başına silah dayanan dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, o gece yaşadıklarını anlattı. Akar, darbeci askerler silahı alnına dayadığında 'Sık ulan şerefsiz' diye cevap verdiğini söyledi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin üzerinden 7 sene geçti. Darbe gecesi FETÖ'cüler tarafından alnına silah dayanan ve darbeciler tarafından helikoptere bindirilerek Akıncı Hava Üssü'ne götürülen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, o geceye ilişkin önemli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını hurriyet.com.tr'ye anlatan Hulusi Akar, başına silah dayanmasını unutamadığını söyledi. Başına silah dayayan darbecinin kendisini sürekli tetiğe basmakla tehdit ettiğini dile getiren Akar, "Sakin ol yoksa sıkardım' diyordu. Ben de 'Sık ulan şerefsiz' diye bağırdım" dedi.

'MİT İSTİHBARATI ÜZERİNE HEMEN HAREKETE GEÇTİK'

Akar darbe girişimiyle ilgili şunları söyledi:

"MİT’ten gelen bir istihbari bilgi üzerine hemen arkadaşlarımla toplantıya geçtim, durumu büyük bir ciddiyetle ele aldık. Ve her türlü ihtimale karşı öncelikle tüm hava sahasının kapatılmasını emrettim. ÇünküMİT’ten helikopterlerle olağandışı bir hareket yapılacağı ihbarı alınmıştı. Bunun dışında da tüm birliklere tedbiren talimatlar gönderildi. Bu talimatlar en uçtaki birliklere kadar ulaştırıldı. Ayrıca hem Ankara Garnizon Komutanı’nı hem de Kara Kuvvetleri Komutanı’nı iddiaları tetkik ve birlikler ile helikopter hareketlerini kontrol altına almak üzere ilgili birliklere gönderdim. Daha sonra da darbecilere karşı kararlılıkla direndik.

Eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

'SIK ULAN SIK ŞEREFSİZ'

O gece unutamadığım olaylardan biri de alnıma silah dayanmasıydı. Silahı dayayan hain sürekli olarak 'Oturun, sakin olun yoksa sıkarım' diye tehdit ediyordu. Daha o onda 'Sık ulan sık şerefsiz' diye bağırdım.

'KOMUTAN TAVRI PSİKOLOJİLERİNİ BOZDU'

Hareket özgürlüğüm kalmamıştı ama konuşma özgürlüğümü sonuna kadar komutan tavrı içinde sürdürdüm. Bu da onların psikolojisini bozdu, dirençlerini kırdı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısı ve asil milletimizin sergilediği mücadele ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli mensuplarının da jandarma ve polislerimiz ile omuz omuza karşı duruşu sonucunda başarısız oldular."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...