Tgrt Haber
16 May 2015 15:05

15 yaşında yakalandığı hastalıktan 17 yaşında kurtuldu

Kayseri'de 15 yaşında yüksek tansiyon hastalığına yakalanan ve 17 yaşına kadar bu hastalığın sıkıntılarını çeken Buket Aslanderen, Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli'nin uyguladığı günü birlik bir işlem olan balon ve stend operasyonu ile yüksek tansiyon hastalığından kurtuldu.

15 yaşında yakalandığı hastalıktan 17 yaşında kurtuldu
yüksek tansiyon

Lise 3. sınıf öğrencisi olan Buket Aslanderen, 15 yaşına geldiğinde tansiyon sorunuyla karşılaştı. Yaşının çok küçük olmasına rağmen çabuk yorulan ve sürekli başı ağrısı çeken Aslanderen 17 yaşında geldiğinde, Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli tarafından muayene edilen 17 yaşındaki Buket’e gerekli tetkikler yapıldı. Tetkiklerde genç kızın doğuştan kalp hastası olduğu ortaya çıktı. Buket’in biküsbid aort kapak (doğuştan kapağın iki yaprakçıklı, yapışık olması) ve aort koaktrasyonu (Doğuştan aort damarın dar olması) sorunu olduğu sonucu çıktı.
Aslanderen'e yapılan muayenede ayrıca, aort damarındaki darlık nedeniyle vücudun alt kısmına kan geçişi olmadığı ve vücudun üst kısmında basınç artışı olduğu saptandı. Bu nedenle de Aslenderen'in tansiyonunun sürekli yükseldiği ortaya çıktı. Aslanderen'in gerekli ön hazırlıkları yapılmasının ardından, karın bölgesindeki damarından girilerek aort damarındaki darlığa stent ve balon işlemi yapıldı. Aslanderen'in darlık nedeniyle oluşan basıncı sıfıra düşürülerek tam açılma sağlandı.
Gerçekleştirilen bu girişimin ardından genç kızın tansiyonu kontrol altına alındı. Buket’in tedavisini gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli, “Buket’in kullanmış olduğu ilaç sayısı işlem sonrasında yarıya düştü. Hastamız takiplerini düzenli yaptırıp, ilaçlarını düzenli kullanması durumunda tansiyon ilaçlarından tamamıyla kurtulabilir. Eğer bu işlem gerçekleşmeseydi kısa zaman içerisinde Buket’te kalp yetmezliği, beyin kanaması ve felç riski bulunuyordu” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...