Tgrt Haber
25 Kasım 2021 10:16

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir? Kadınlarla ilgili güzel sözler ve mesajlar...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen özel ve anlamlı bir gündür. Kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için her 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olarak kutlanmaktadır. Milyonlarca kişinin bu özel günde sosyal medya hesabında paylaşmak için aradığı "kadınlara söylenen güzel ve anlamlı sözler, kadın haklarıyla ilgili sözler, kadınlar için anlamlı mesajlar" sorgulamalarını sizler için hazırladık. İşte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne dair anlamlı sözler...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir? Kadınlarla ilgili güzel sözler ve mesajlar...
25 kasım,kadın hakları,kadın,kadınlarla ilgili sözler

Şiddetin her türlüsüne dikkat çekmek ve kadın haklarına dair farkındalığı arttırmak için, "her yıl 25 Kasım'da kutlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nasıl ortaya çıktı, günün anlamı nedir?" sorularının cevabı sorgulanmaya devam ediyor. Sosyal medyada konuya dikkat çekmek isteyen milyonlarca kişi ise, kadınlarla ilgili söylenen güzel ve anlamlı sözleri araştırıyor. İşte, Atatürk'ün kadınlar için söylediği sözler, kadın haklarıyla ilgili mesajlar ve kadınlara söylenen güzel sözler!

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde vahşi bir şekilde öldürülen üç kız kardeşin trajik hikâyesi bugün tüm kadınlar adına anılan bir gün haline geldi. Dominik Cumhuriyeti’nde gerçekleşen olay tüm dünyanın “kadına yönelik şiddete hayır” diyeceği ortak bir güne sebep oldu ve böylece Birleşmiş Milletler, 17 Aralık 1999 tarihinde, 54. genel kurul oturumunda, 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olmasını karar verdi. 

Bu önemli günde; kadına yönelik şiddet olgusu dünya gündemine taşınmakta, soruna ve çözüm yollarına ilişkin çalışmalar yapılması konusunda farkındalık oluşturmaktadır. Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri olan "kadına yönelik şiddet", tüm dünyada yaşanan genel sorunlardan biridir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde negatif etkiler oluşturan, "kadına yönelik şiddetle mücadeleye" dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlenir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir? Kadınlarla ilgili güzel sözler ve mesajlar...

MECLİSTE "KADIN HAKLARI"

 

 

Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu Başkanı, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Komisyon üyesi bazı kadın milletvekilleriyle Mecliste basın toplantısı düzenledi. Komisyon Başkanı Aksal, kadına yönelik şiddetin; gelişmişlik düzeyi, coğrafya ve kültür farkı olmaksızın dünyanın her yerinde görülen en önemli sorunlardan biri, aynı zamanda insan hakları ihlali ve insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Dünyanın hemen hemen her yerinde aile içi şiddetin, tüm kadın ve çocukların yaşadığı bir sorun olduğunu belirten Aksal, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi verilerine göre, 2017'de tüm dünyada kasıtlı olarak öldürülen 87 bin kadının yüzde 58'inin eşi veya diğer aile üyelerince katledildiğini belirtti. Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması'na göre, eşi veya birlikte olduğu erkeklerin fiziksel şiddetine maruz kalmış kadınların oranının ise yüzde 36 olduğunu şöyle ifade etti:

"Bu durum bize göstermektedir ki; her 10 kadından 4'ü eşinden veya birlikte olduğu erkekten fiziksel şiddet görmektedir. Bu oran, Avrupa'da azımsanmayacak kadar yüksektir. AB'de 15 yaşından itibaren her 3 kadından 1'i, 62 milyon kadın, fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır."

Fatma Aksal, annesi fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmış 6-14 yaş arası çocukların yüzde 33'ünün sık sık kabus gördüğüne, yüzde 27'sinin altını ıslattığına, yüzde 55'inin çekingen veya içine kapanık olduğuna, yüzde 59'unun ise hırçınlaşarak ağladığına dikkat çekti Şiddet mağduru birçok çocuğun psikolojik olarak etkilendiğini, babası veya yakınını rol model aldığını kaydeden Aksal, çocuğun ileriye dönük bu hareketleri benimsediğinin ve öyle biri olma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir? Kadınlarla ilgili güzel sözler ve mesajlar...

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ'NE ÖZEL SÖZLER

Kadınlara özel güzel sözler, bugünün anlam ve önemine dikkat çekmek için araştırılmaya ve sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Kadınlar için güzel ve anlamlı sözler, mesajlar...

Peygamber Efendimiz'in (SAV),  "Ahlakı en güzel olanınız, eşlerinize en iyi davrananızdır." sözünden yola çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözünü hafızalarımıza kazıyarak, "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" diyen Recep Tayyip Erdoğan'dan güç alarak; toplumsal farkındalığımızı yükseltmeli, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin karşısında durmalıyız 

  • Kadınlar ile ilgili yapılabilecek üç şey vardır. Onu sevebilir, onun için acı çekebilir ya da onu edebiyata çevirebilirsin. (Henry Miller)
  • Sevmekte kadınlar profesyonel, erkekler ise amatördür. (Francois Truffaut)
  • Kadın kendi başına ne gül goncasıdır, ne de diken. Koklamasını bilirsen gül, tutmasını bilmezsen diken olur. (Refik Halit Karay)
  • Bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz dünyayı bile fethedebilir. (Marilyn Monroe)
  • Her zamanki gibi, her aptalın arkasında harika bir kadın var. (John Lennon)
  • Erkekler kadınsız ne olurdu? Kıt, efendim, çok kıt. (Mark Twain)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...