Tgrt Haber
14 May 2014 13:31

'5 dakikada bir cansız bedenler çıkıyor'

Manisa'nın Soma ilçesinde trafo patlamasıyla meydana gelen maden faciasında neredeyse 5 dakikada bir içeriden cansız bedenler çıkarılıyor.

'5 dakikada bir cansız bedenler çıkıyor'
manisa, soma, maden faciası, cansız bedenler, ölü sayısı,

Soma'da trafo patlamasıyla meydana gelen yangın ve ardından yaşanan olayda, 205 madenci hayatını kaybederken onlarca madenciden ise haber alınamıyor. Yüzlerce kişi ise yakınlarından gelecek mutlu haber için maden ocağı önünde nöbet tutuyor. Ancak dakikalar ilerledikçe içeride mahsur kalan madencilerden umut kesiliyor. Gazetevatan'ın haberine göre, neredeyse her 5 dakika bir madenden gün ışığına cansız bedenler çıkarıldıkça, bir ocağa daha ateş düşüyor. Soma Maden Ocağı, her sedye çıkışınca 'baba, abi, kardeşim' feryatları ile inliyor. Feryatlar yükseldikçe umutlar da tükeniyor!
KURTARMA EKİBİ YARALANDI
Kurtarma çalışmaları sırasında sabah saatlerinde önce bir umut yaşandı. Bir madencinin yaralı olarak çıkması sevince sebep oldu. Ancak daha sonra yaralı çıkartılan madencinin, arkadaşlarını kurtarmak için madene giren kurtarma ekibinden olduğu ve karbonmonoksit zehirlenmesi yüzünden yaralandığı ortaya çıktı.
MASKE TAKILMIYOR
Kurtarma çalışmaları sırasında, cansız bedenleri çıkartılan maden işçilerinin yüzlerine gaz maskesi takılıyordu. Ancak bu çevrede bekleyen madenci yakınlarının tepkisine sebep oldu. Çevredekiler, yakınlarının yüzleri kapalı olduğu için teşhis edemediklerini, yüzlerinin açık olarak çıkartılmasını istedi. Kurtarma ekiplerinin bu feryada duyarsız kalmaması üzerine de hayatını kaybeden işçilerin yüzlerine maske takılmadan madenden çıkartılmaya başladı. Yakının teşhis eden de ağlayarak, yakının sedyesine koştu.
İÇERİSİ ÇOK KÖTÜ
Kurtarma ekipleri de maden ocağındaki durumun çok kötü olduğunu söylüyor. Kurtarma ekibinden konuştuğumuz kişiler, madende hala ulaşamadıkları noktalar olduğunu söylüyorlar. İçerideki karbonmonoksit gazının yüksek seviyede olduğunu söyleyen ekipler, bazı bölgelerde yangının hala devam ettiğine dikkat çekiyor. Madenden çıkartılan kişilerin üzerilerinde yara izinin olmaması da karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiklerini gösteriyor.
ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE
Bölgede alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezisini iptal ederek Soma'ya geleceğinin açıklanmasından sonra çevre illerden güvenlik takviyesi yapıldı. Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri getirilerek güvenlik çemberi oluşturuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...