Tgrt Haber

6 ilde düğmeye basıldı: Çocuk istismarı operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ocak 2023 09:32 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 09:40
6 ilde düğmeye basıldı: Çocuk istismarı operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı
istanbul,çocuk istismarı,operasyon

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda çocukların cinsel istismar içerikli müstehcen görüntülerini paylaşan 21 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 6 ilde ‘çocuk istismarıoperasyonu kapsamında 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "çocukların kullanıldığı müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında daha önce aynı suçtan hakkında işlem yapılan H.Ç'den ele geçirilen bilgisayar üzerinde yapılan inceleme tamamlandı.

UYGULAMA ÜZERİNDEN MÜSTEHCEN PAYLAŞIM…

İnceleme sonucunda mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulaması üzerinden 29 Ocak 2017 ile 18 Ocak 2019 arasında 22 farklı profil hesabının, çocukların cinsel istismarı içerikli müstehcen paylaşım yaptığı tespit edildi. Bu profillerden 2'sinin katılımcı olarak bulunduğu grup üzerinden çocukların cinsel istismarı içerikli müstehcen paylaşımda bulunduğu belirlendi.

IP ADRESLERİNDEN TESPİT EDİLDİ

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve ilgili kurum kuruluşlardan yapılan bilgi talepleri akabinde 21 şüpheli ve 1 IP kullanıcısı tespit edildi. Savcılığın talimatı üzerine Ankara'da ikamet eden IP kullanıcısı olduğu değerlendirilen 1 şüphelinin ikametinde arama yapıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul'da 5, İzmir'de 5, Ankara'da 5, Samsun'da 4,

Diyarbakır'da 1 ve Şanlıurfa'da 1 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı yapılan operasyonda yakalanan 21 şüpheli emniyete götürüldü.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...