Tgrt Haber

AFAD açıkladı: Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 42 bini aştı

21 Şubat 2023 17:08 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 17:42
deprem,can kaybı,AFAD

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 42 bin 310'a yükseldiğini, 448 bin 18 kişinin de tahliye edildiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki acı bilançoyu açıkladı. Bölgeden yapılan tahliyelerle ilgili bilgileri de aktaran AFAD, 7 binin üzerinde artçı depremin gerçekleştiğini belirtti.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 42 bin 310 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bölgeden 448 bin 018 vatandaşımız tahliye edilmiştir" denildi.

TATAR AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklamalarda bulundu.

Tatar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hatay Defne'deki deprem Antakya fayından kaynaklanan bir deprem. Şu ana kadar bu depremden kaynaklı Hatay merkezli 116 deprem meydana geldi. Şu ana kadar 7 bin 242 artçı sarsıntı oldu.

Bu depremler çoklu mekanizmalarla ve birbirlerini tetikleyerek meydana geliyor. Dün 6,4 büyüklüğündeki deprem Antakya Fay Zonu'ndan kaynaklandı.

Artçı sarsıntılar hasarlı binalarda yıkıma neden olabilir. Vatandaşlarımız binalardan uzak durmalı. Kimi bölgelerde heyelan ve kaya düşmesi gibi sahadan gelen bilgiler var. Kaya düşmesi ve heyelan tehlikesi olan bölgelerde daha dikkatli olunmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...