Tgrt Haber
01 Ekim 2023 20:31 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 20:55

ABD'den Ankara'daki saldırı sonrası Türkiye'ye destek: NATO müttefikimizin yanındayız

Ankara'daki terör saldırısının ABD'dem açıklama geldi. Terörün her türlüsünü reddettiklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu hatırlatarak 'yanındayız' mesajı verdi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
ABD'den Ankara'daki saldırı sonrası Türkiye'ye destek: NATO müttefikimizin yanındayız
Ankara,saldırı,ABD

TBMM'nin yeni dönem açılış gününde, teröristler Ankara Kızılay'daki İçişleri Bakanlığı'na yakın bölgeyi hedef aldı. Araçla gelen iki terörist, bombalı eylem gerçekleştirdi. Biri kendini patlatırken diğeri Türk polisi tarafından etkisiz hale getirildi. Polis memurları Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş ise hafif yaralandı. Polis memurları hastanede tedavi altına alındı. Alçak saldırı sonrası ABD'den açıklama geldi. 

"MÜTTEFİKİMİZİN YANINDAYIZ" 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırıyı kınadığını kaydederek, yaralananlara acil şifalar diledi. Terörün her türlüsünü reddettiklerini ifade eden Bakan Blinken "NATO müttefikimiz Türkiye ve Türk halkının yanındayız" dedi. 

FRANSA: TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Fransa Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platformu X üzerinden Fransızca ve Türkçe yayımlanan mesajında, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde bu sabah düzenlenen terör saldırısının kınandığı belirtildi. Mesajda, "Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Yaralılar ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verilirken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da etiketlendi. 

Sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen terör saldırısı Avrupa Birliği (AB) tarafından kınandı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, "AB, Ankara'da Türkiye İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen terör saldırısını kınıyor. Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi

Libya Dışişleri Bakanlığı da saldırıya tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'nın terörle mücadelesinde kardeş Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğu belirtildi. Libya'nın terörün her türlüsüne karşı olduğu ve net bir tutum sergilediği vurgulandı. 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...