Tgrt Haber

ABD'den ‘Pençe Kılıç’ açıklaması: Türkiye'nin kendini savunma hakkı var

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2022 18:58 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 22:50
Fotoğraf (AA)
ABD,Pençe Kılıç

Son dakika haberi: Türkiye, terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı dev bir operasyon başlattı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün, Pençe Kılıç Harekatı’nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Beyaz Saray ''Pençe Kılıç’ harekatına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var'' dedi.

Fotoğraf (AA)

Türkiye dev 'Pençe-Kılıç' harekatıyla terör örgütü ve uzantılarının inlerine giriyor. Operasyonun başlangıcından bu yana 184 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. Pençe Kılıç Harekatı ile Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Münbiç, Zor Mağara bölgesi, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki hedefler vuruluyor.

Türk askerinin PKK'ya karşı başlattığı operasyon dünyanın gündeminde yer aldı. Suriye ve Irak'ta gerek mühimmat gerekse diplomasi yollarıyla PKK'yı destekleyen ABD, Türkiye'nin başlatığı operasyonda kaygılarını dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütünün Türkiye’ye yönelik roket saldırılarını kınamazken konuya ilişkin yazılı açıklamasında "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer vermişti.

TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR!

Harekata ilişkin yeni açıklama yapan ve görüşünü değiştiren ABD, Türkiye'nin teröre karşı kendisini savunma hakkı olduğunu söyledi. Beyaz Saray ‘Pençe Kılıç’ harekatına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Türkiye’nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var'' dedi.

Rusya ise Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatın Türkiye'nin yasal hakkı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin kendi güvenliği ile ilgili endişelerini anlıyor ve bunlara saygı duyuyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...