Tgrt Haber

ABD'li Mark olayından sonra mahalleliden yetkililere çağrı: Gizemli keşifte amaç harita değil başka!

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Yeniçağ
12 Eylül 2023 21:55 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 22:04
ABD'li Mark olayından sonra mahalleliden yetkililere çağrı: Gizemli keşifte amaç harita değil başka!
Mersin,kazı,hazine

Mersin'deki Morca Mağarası'na girip 1200 metre derinlikte rahatsızlanan ve 11 gün sonra kurtarılan ABD'li Mark Dickey'in hastaneye kaldırılmasından sonra mahalle sakinleri çeşitli iddialar ortaya attı. Mahalleli gizemli keşif çalışması için ekibiyle dağa girdiği söylenen Mark için yeni geçit bulup haritasını çıkardığı teorisine inanmadı.

Mersin'in Anamur ilçesinde, 3 Eylül'de indiği mağarada rahatsızlanan ve ilaç tedavisi uygulanan ABD'li dağcının tahliyesi tamamlandı. Keşif çalışması için 3 Eylül'de Morca Mağarası'na inen ve yaklaşık 1276 metre derinlikte mide kanaması geçiren Mark Dickey'in tahliyesine yönelik çalışmalar, doktorların kararının ardından 9 Eylül'den itibaren AFAD koordinesinde sürdürüldü.

11 gün sonra kurtarılan ABD'li Mark Dickey'in hastaneye kaldırılmasından sonra mahalle sakinleri arasında dedikodu kazanı kaynamaya başladı.

Anamur ilçesi Sugözü Mahallesi'nde bulunan Morca Mağarası'nda dağcıların yeni geçit bulup haritasını çıkartmak için indiği iddiası mahalle sakinlerine inandırıcı gelmiyor.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN İDDİA

İsimlerini vermek istemeyen mahalle sakinleri "O kadar derinliğe geçit bulmak ve haritasını çıkartmak için inilmesi bize hiç inandırıcı gelmiyor. Buraya seneler önce gelen bazı yabancı kişiler burada yüklü hazine olduğunu söylediler. Biz cesaret edip oralara inemedik. Bu ekip hazine bulmak için inmiş olabilir" yorumunu yaptı.

Bazı mahalle sakinleri de "Geçit bulma ve haritasını çıkartılması bizlere de inandırıcı gelmiyor. Bunların amacı başkaydı. Onların dedikleri olaya anca çocuklar inanır. Gün yüzüne çıkmamış madenleri keşfetmek için inip oradan numune almaya çalışmış olabilirler. Çünkü televizyon kanallarında hep çıkartılmayı bekleyen madenlerimiz olduğu ve yüksekte değerde oldukları söyleniyor. Askerimiz, polisimiz bunları iyice sorgulamalı" şeklinde konuştu.

ABD'li Mark olayından sonra mahalleliden yetkililere çağrı: Gizemli keşifte amaç harita değil başka!

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Dickey, mağarada hissettiklerini şu ifadelerle anlatmıştı:

"Cidden sanki delirmişim gibiydi. 'Bu ciddi mi? Ben ölmeyeceğim.' Biraz kan vardı; bakteriyel, enfeksiyon gibi bir şey. Buna benzer bir şey... Sonra kan kusmaya başlıyorum. Kan kusmaya devam ettim ve sonra bilincimi tutmak zorlaşmaya başladı ve sanki yaşamayacakmışım gibi bir noktaya ulaştım."

AKILLARA TARSUS'DAKİ GİZEMLİ KAZI GELDİ

Olay sonrası akıllara yine Mersin Tarsus'daki gizemli ev kazısı geldi. Tarsus'ta 2016 yılında yapılan kazı hakkında yapılan yorumlar sosyal medyada gündem oldu. Kazıda yer alan arkeologların, "Başka boyuta açılan gizli geçit var" sözleri sonrasında Tarsus kazısında ne bulunduğu merak konusu oldu. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazı, o dönem tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi. Kazının bitmesinin ardından ne bulunduğu ise gizli kaldı.

ABD'li Mark olayından sonra mahalleliden yetkililere çağrı: Gizemli keşifte amaç harita değil başka!

Kaynak: TGRT Haber, Yeniçağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
R.guler12 Eylül 2023 23:25

Köylülerin söylediklerine kulak verin boşuna konusmazlar

Sonraki Haber Yükleniyor...