Tgrt Haber

Acının tatlı tebessümü! Kahramanmaraş’ta depremin gölgesinde kurtuluş coşkusu

11 Şubat 2024 21:44 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 21:53
,deprem

Kahramanmaraş, düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutladı. Bu anlamlı gün, depremin yarattığı hüzün gölgesinde de olsa coşkuyla kutlandı.

Kahramanmaraş’ta Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayı, şehrin ana caddelerinde gerçekleşti. Binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle sokaklara döküldü. Yaklaşık 2 kilometre boyunca devam eden alay, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde sona erdi.

BAĞIMSIZLIK COŞKUSU İHMAL EDİLMEDİ

Kahramanmaraşlılar, depremin acısını yüreğinde hissederken de bu özel günde bağımsızlık coşkusunu yaşamayı ihmal etmedi. Kutlamalara katılan vatandaşlar, şehrin kurtuluşunun önemini vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Acının tatlı tebessümü! Kahramanmaraş’ta depremin gölgesinde kurtuluş coşkusu - 1. Resim

“MORAL OLDU”

Kahramanmaraş, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremden büyük zarar gördü. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Şehir hala depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu zor koşullara rağmen Kahramanmaraşlılar, kurtuluş günlerini kutlamayı ihmal etmedi. Fener alayı, depremin meydana getirdiği hüzün gölgesinde de olsa şehre bir nebze olsun moral verdi.

Kahramanmaraşlılar, fener alayı boyunca birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vatandaşlar, depremin acısını ancak birlikte sarabileceklerini vurguladı.

Acının tatlı tebessümü! Kahramanmaraş’ta depremin gölgesinde kurtuluş coşkusu - 2. Resim

“ACININ TATLI TEBESSÜMÜ”

Kutlamalara katılan yetkililer de depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kahramanmaraş'ın en kısa sürede yaralarını saracağını ve yeniden ayağa kalkacağını belirttiler. Etkinliğe katılan Ertuğrul Koca, “Geçen sene Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu kutlayamamıştık. Bu sene yapılıyor içimizde acı olsa da biraz mutluluk var. Acının tatlı tebessümü diyelim buna” dedi.

Bir diğer vatandaş Sait Taşdemir, “Her ne kadar içimiz yansa da hayatın bir gerçeği var. Mecburen hayata tutunmak durumundayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kalanlarımıza baş sağlığı diliyoruz. Zor günler atlattık Allah bu tarz felaketleri bir daha yaşatmasın. Buruk da olsa bu bayramı şehitlerimizle birlikte anmak istiyoruz” diye konuştu.

Ahmet Taş ise, “Geçen sene depremden dolayı bayramı yapamamıştık, bu sene buruk geçiyor. Bu vatan için bu ülke için hepsi çok şeyler yaptılar. Allah bütün ceddimize rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...