Tgrt Haber
23 Nisan 2019 19:36

AK Parti'den YSK açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK'nın aldığı ara karar ile ilgili açıklama yaptı. Yavuz, "YSK bugün vermiş olduğu ara kararla; Kanunla ihraç edilenlere ilişkin oy kullanamazlar şeklindeki talebimizi oy çokluğuyla reddetti. Diğer iddia ve taleplerimizin araştırılmasına karar verdi" dedi.

AK Parti'den YSK açıklaması
ak parti,ali ihsan yavuz,ysk,yerel seçimler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz sosyal medya hesabı twitterdan Yüksek Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu ara kararla ilgili açıklama yaptı. 

Yavuz açıklamasında; "YSK, dün başladığı olağanüstü itiraz dilekçemizin görüşmelerine bugün de devam etti. YSK bugün vermiş olduğu ara kararla; Kanunla ihraç edilenlere ilişkin oy kullanamazlar şeklindeki talebimizi oy çokluğuyla reddetti. Diğer iddia ve taleplerimizin araştırılmasına karar verdi." ifadelerine yer verdi.

41 bin seçmenle ilgili araştırma kararı
Yavuz, YSK'nın aldığı diğer kararlar hakkında ise "2.732 kısıtlı, 1.229 ölü,  10.290 hem cezaevi hem de İstanbul seçmen listesinde kayıtlı olan,  5.287 hükümlü olmasına rağmen İstanbul seçmen listesinde kayıtlı olan, 236 yerleşim yeri adresi cezaevi olan, 21.782 kişi 18 yaş üstü zihinsel engelli olan olmak üzere toplam 41.556 seçmenle ilgili araştırma kararı verdi" açıklamasını yaptı.

Sandık başkanları ve üyeleriyle ilgili araştırma kararı
Yavuz, YSK'nın 'sandık başkanları ve memur üyelerin ne şekilde oluşturulduğuna ilişkin konuların araştırılmasına' karar verdiğini de açıkladı.

YSK Temsilcisi Özel'den açıklama
YSK'nın kararının ardından AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, Twitter hesabından paylaştığı açıklamada "İstanbul seçimleri ile ilgili olarak YSK’ ya ileri sürdüğümüz 8 ana başlıktaki iddialarımız kabul edilerek araştırılmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...