Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 13:20 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 13:29

İstanbul’da sağanak ne zaman sona erecek? AKOM ve Valilik saat vererek vatandaşı uyardı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkisini arttırarak sürdüren sağanağın ne zaman sona ereceğine ilişkin merak edilen soruya AKOM ve Valilikten cevap geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Vatandaşı uyarım” diyerek saat 22.00’ye kadar şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul’da sağanak ne zaman sona erecek? AKOM ve Valilik saat vererek vatandaşı uyardı
esenyurt,sağanak,sel

Meteoroloji ve AFAD’dan gelen uyarıların ardından İstanbul’da sağanak dün gece yarısından itibaren göstermeye başladı. Birçok ilçede yollar göle dönerken gece saatlerinden itibaren peş peşe gök gürültüsü duyuldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar gece saatlerinden itibaren çakan şimşek sayısının 7 bin olduğu tespit edildi.

VALİ YERLİKAYA ESENYURT’TA GİTTİ

Sağanağın şiddetli olduğu ilçelerden Esenyurt’ta onlarca ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Ekiplerin sabahta dahil olmak üzere çalışmalarına devam ettiği bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra Vali Yerlikaya da incelemelerde bulundu.

İstanbul’da sağanak ne zaman sona erecek? AKOM ve Valilik saat vererek vatandaşı uyardı

797 SU İHBARI GELDİ

Vali Yerlikaya, 128 daire, 12 işyeri ve 3 fabrikadan selden olumsuz etkilendiğini söylerken kent genelinde ise 797 su baskını ihbarı geldiğini söyledi. 128 su basan daireden 70 civarında tahliye gerçekleştiğini söyleyen Yelikaya, “Bu akşama kadar tamamını tahliye edeceğiz. Sokaklarımızın çamurdan temizlenmesi birkaç günde sağlanacak. Bakanımızın talimatı ile hasar respit komisyonu kuruldu. Bu akşam olmadan tespitler tamamlanacak. Bakanımızın da talimatı ile ilk etapta evler için 5'er bin TL, iş yerleri için ise 10'ar bin TL ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da sağanak ne zaman sona erecek? AKOM ve Valilik saat vererek vatandaşı uyardı

VALİ YERLİKAYA SAAT VEREREK UYARDI

Vatandaşı uyaran Vali Yerlikaya, “Meteoroloji'nin ilminden yararlanmak bizim için elzem. Bugün saat 22.00'ye kadar yağış uyarısı devam ediyor, bunu hatırlatmak istiyorum. Haramidere'nin taşması nedeniyle Esenyurt büyük etkilendi. Diğer ilçelerimizde daha küçük çaplı oldu. Oralarda da çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz" şeklinde konuştu.

AKOM DA VATANDAŞI UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün akşamdan beri kentte hayatı felç eden sağanak yağışa ilişkin açıklama yaptı. AKOM'un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, sağanak yağışın bu akşam saat 20.00'ye devam etmesinin beklendiği duyuruldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...