Tgrt Haber
19 Kasım 2016 22:07

Aleyna Tilki'nin konser verdiği kafeye saldırı, 6 kişi izdihamda yaralandı

Aleyna Tilki'nin bugün verdiği Diyarbakır konserinde el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Olayda yaralananlar var...

Aleyna Tilki'nin konser verdiği kafeye saldırı, 6 kişi izdihamda yaralandı
diyarbakır, saldırı,

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir kafeye atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle 6 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı'nda bulunan kafede, yerel bir sanatçının konser verdiği sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce el yapımı patlayıcı atıldı. Patlamanın etkisiyle yaralanan 6 kişi olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

TERÖR OLAYI ARAŞTIRILIYOR

Polis, saldırının terör ile bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA: YARALANMALARIN SEBEBİ İZDİHAM

Diyarbakır'da Aleyna Tilki konserinde meydana gelen olayla ilgili yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer, konser sırasında ses bombasına benzer peş peşe 2 küçük patlama meydana geldiğini ve bunun üzerine, içerde bulunanların panik içerisinde dışarı çıktığını, bu sırada 6 kişinin yaşanan izdiham nedeniyle yaralandığını söyledi. 
Olayın her yönüyle araştırıldığı, soruşturma sonunda ortaya çıkacağını söyledi.

ALEYNA TİLKİ: BİZ İYİYİZ ARKADAŞLAR

Bu arada şarkıcı Aleyna Tilki, olayın ardından Twitter'den açıklama yaptı. Tilki, "Biz iyiyiz arkadaşlar" dedi.  

KONSERİN GELİRİ TERÖR MAĞDURU VATANDAŞLARA VERİLECEKTİ
Ünlü sanatçı Tilki, Diyarbakır'da vereceği konser için ise ayrıca aldığı kararla gelirini terör mağduru ailelere verecekti. 4 Kasım'da merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Emniyet Müdürlüğü'nün Ek binasına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda bin kişiye yakın vatandaş mağdur olmuş, 2'si polis 11 kişi şehit olmuştu.
Polis, saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...