Tgrt Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den, Erdoğan'a tebrik telefonu: Türk halkı liderine güvenini gösterdi

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: AA, TGRT Haber
15 May 2023 12:29 - Güncelleme : 15 May 2023 12:39
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den, Erdoğan'a tebrik telefonu: Türk halkı liderine güvenini gösterdi
İlham Aliyev,Erdoğan,seçim,cumhurbaşkanı,tebrik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde oyların çoğunluğunu elde etmesi dolayısıyla Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde sandıklar büyük oranda netleşti. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık yüzde 5'lik bir farkla geride bıraktı. Sokaklarda kutlamalar hemen başlarken, dünya liderlerinden de Erdoğan'a tebrik telefonları geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde oyların çoğunluğunu elde etmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı kutladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, Erdoğan'ı telefonla arayarak tebriklerini iletti.

"TÜRK HALKI, LİDERİNE GÜVENİNİ GÖSTERDİ"

Anadolu Ajansı'ndan gelen bilgilere göre Aliyev, Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin büyük gelişim yaşadığını ve bunun bir tezahürü olarak kardeş Türk halkının bu seçimlerde de liderine güvenini gösterdiğini kaydetti. Erdoğan da ilgi ve tebrikleri için Aliyev'e teşekkür etti. 

Görüşmede liderler, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kalıcı ve sarsılmaz olduğunu bir kez daha vurguladı.

Kaynak: AA, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...