Tgrt Haber

Son dakika! Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Eylül 2022 14:15 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 14:39
Son dakika! Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Almanya,Türkiye,büyükelçi

Son dakika haberi: Freie Demokratische Partei'li (FDP) Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözleri nedeniyle Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı'na tepki gösterildi. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken yapılan açıklamada, "Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir" ifadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Almanya’nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz.

Kubicki’nin bu kabul edilemez ifadeleri, adıgeçenin Parlamento Başkan Yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi, siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksundur. Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir.

Bu konudaki güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...