Tgrt Haber
19 Kasım 2018 18:17

Almanya, Suudi Arabistan'a silah satışını tamamen durdurdu

Kaşıkçı cinayetine karışan 18 Suudi Arabistan vatandaşına ülkeye giriş yasağı getiren Berlin yönetimi, aynı gün silah satışını da dondurdu.

Almanya, Suudi Arabistan'a silah satışını tamamen durdurdu
almanya,,kaşıkçı,

Almanya, vatandaşı Cemal Kaşıkçı'yı İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldüren Suudi Arabistan'a yaptırım uygulayacak.

Berlin yönetimi, 18 Suudi Arabistan vatandaşına ülkeye giriş yasağı getirdi. Söz konusu yasak, cinayete karışmış kişileri kapsıyor.

Seyahat yasağından saatler sonra bu kez Suudi Arabistan'a silah satışı tamamen durduruldu.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı sözcüsü Philipp Jornitz, "Almanya, Suudi Arabistan'a yönelik daha önce onayı verilen satışlar dahil silah sevkiyatını tamamen durdurdu" dedi.

Almanya'nın Suudi Arabistan'a kaç adet silah ihracat lisansı verdiği  bilinmezken, ikisi ihracat için hazır 20 devriye botunun da bu karardan  etkilenmesi bekleniyor.

 Suudi Arabistan, Almanya'nın yılbaşından bu yana en çok silah sattığı ikinci ülke oldu. Almanya, yılın dokuz ayında Cezayir'e yaklaşık 741,5 milyon euro,  Suudi Arabistan'a da yaklaşık 417 milyon euro değerinde silah sattı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'dan gelen bir suikast timi tarafından başkonsolosluk binasında öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...